Eliberarea lui Carlos Ghosn, refuzată de procurori: fostul președinte Nissan, acuzat că a transferat pierderi personale de 16 milioane dolari către constructor

de Paul Cosma
Vineri, 21.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Procurorii japonezi au emis noi acuzații la adresa lui Carlos Ghosn, acesta fiind suspectat acum că a transferat pierderi de 16.6 milioane de dolari din investițiile personale către constructorul japonez. Astfel, speranțele sale de eliberare pe cauțiune au fost năruite.

Telenovela Carlos Ghosn continuă în Japonia, după ce se părea că fostul președinte Nissan va fi eliberat din arest pe cauțiune.

O instanță din Tokyo a decis joi să nu prelungească arestul pentru Carlos Ghosn, astfel că fostul președinte Nissan ar fi putut să fie eliberat din detenție. Procurorii au făcut apel la acea decizie, apelul fiind respins rapid de instanță.

Numai că procurorii japonezi nu s-au dat bătuți și au venit acum cu noi acuzații la adresa lui Carlos Ghosn. Fostul președinte Nissan este suspectat că a transferat pierderi de 16.6 milioane de dolari din investițiile personale către constructorul japonez, potrivit televiziunii Asahi.

Presa niponă mai spune că locuința lui Ghosn din Tokyo a fost controlată de procurori, în căutarea de probe incriminatorii. În aceste condiții, Ghosn nu mai poate fi eliberat pe cauțiune, așa cum se aștepta, ci va fi arestat pentru încă 10 zile.

Carlos Ghosn, președintele și CEO-ul Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi, a fost arestat pe 19 noiembrie în Japonia pentru că a raportat venituri mai mici decât în realitate în documentele oficiale Nissan și pentru că a utilizat banii constructorului în interes personal.

Procurorii japonezi au spus că, printre altele, atât Ghosn, cât și un alt director, Greg Kelly, au conspirat astfel încât să nu declare aproape 90 de milioane de dolari din banii pe care Ghosn i-a câștigat la Nissan în perioada 2010-2015.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • Nu înteleg cum un manager de succes poate să facă investiții proaste și să piardă 16.6 milioane de dolari ? În plan personal se pare că este greu să fie cost killer, doar cu banii altora merge.
    10 2
  • Asta îmi place la japonezi: ai fost prins cu "mișculanta", plătești, tată! Nu contează cine ești, că tablourile ascunse în pereți sunt din "muncă cinstită," că insula Belina ți-a făcut-o mă-ta cadou și alte vrăjeli de astea!
    3 2
  • S-o credeti voi ca ala avea numai el investitii de 16,6 milioane de dolari. Poate era titular dar in spate erau cu siguranta si multe ajutoare! Si repet, la multinationale astia sunt doar fundita de pe colet, alti duc munca adevarata indiferent ca sunt ingineri, economisti sau simpli muncitori!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru