Elon Musk: Mașini Tesla complet autonome până la finalul lui 2022

de Alexandru Monenciu
Marti, 30.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk își propune ca tehnologia Tesla care permite un condus complet autonom să fie gata până la finalul acestui an. În funcție de aprobări, ar putea fi disponibilă la scară largă în SUA și Europa.

Elon Musk, CEO Tesla și fondator SpaceX, a încercat să fie întotdeauna cu un pas înaintea tuturor. Prezent la un eveniment în Norvegia, Musk a vorbit despre obiectivele sale principale pe care vrea să le îndeplinească până la finalul acestui an.

În prezent, Musk se concentrează pe naveta SpaceX Starship, dar și pe tehnologia care le va permite mașinilor Tesla să fie complet autonome.

"Cele două tehnologii pe care sunt concentrat și pe care încerc să le finalizez până la finalul anului sunt să "pun" Starship pe orbită...și apoi să avem mașini Tesla capabile să se conducă singure," a declarat Musk.

Tehnologia care ar putea face mașinile Tesla complet autonome ar putea fi implementată pe scară largă în Statele Unite ale Americii și, posibil, în Europa. Totul depinde, însă, de aprobarea autorităților de reglementare.

Musk se așteaptă ca această tehnologie să primească undă verde din partea autorităților din SUA în cel mai scurt timp.

via Automotive News Europe

Comentarii (9)

  • Lucian
    Dupa cum ne-a obisnuit Tesla, poate doar cu numele va fi complet autonom pana la final de 2022. Dupa Autopilot si Full Self Driving, sa ne asteptam la un nou nume si mai pompos si inselator, poate Fully Autonomous, care de fapt o sa fie tot un drive assist in beta... si autoritatile nu vor face nimic in timp ce oamenii vor muri dormind la volanul masinii lor "autonome".
    9 4
  • Impactul cel mai mare va fi că se va conduce doar legal. Asta ne așteaptă, dacă nu pe noi, cel puțin pe urmașii noștri. Cu bunele și cu relele aferente.
    4 6
  • succes... desi eu nu cred. o sa mai treaca cel putin 6-8 ani pana o sa fie una full de full (fara piele) pe autonomie
    6 1
  • Declaratii de presa pentru cresterea pretului actiunilor.
    Cand masina e full autonoma atunci responsabil pentru accident va fi constructorul. Nenea Musk nu si-a asumat raspunderea pentru niciun accident de pana acum, deci gargara.
    9 1
  • Autonomia completă e fentă pentru piața din SUA. Până la finalul anului e versul tuturor anilor care vor veni.
    Și mai gogonată e SpaceX pe orbită. Pare că va fi testat suportul de la 200$ cu perspective de 150$, caz în care Tweeter e caput.
    Spui prostii, faci prostii, pari greu de cap, deci ești investitor de succes pentru că stat.
    7 2
  • Andrei
    Dacă nu vor depăși ca idioatele, tot degeaba. Trebuie soft special pentru România, sa știe sa se bage.
    3 0
  • salata de greieri
    exact. eu vreau cu optiunea f1-nimik in fata mea!
    1 0
  • Testul final pentru Europa se va face pe ruta București-Valea Prahovei. Dacă nu i se ard circuitele după 10 ore de condus static poate fi aprobat. Oricum dacă face vreun accident oricât de grav tinicheaua va fi condamnată cu suspendare. o revopsești și o repui în circulație.
    2 0
  • dar cum se bate in trafic? are o drona ceva?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru