Elon Musk: Modelele Tesla vor putea să ruleze mai bine semi-autonom pe vreme rea și atunci când virează la stânga

de Bogdan Mirică
Duminica, 11.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk a anunțat un update al modelului de rulare semi-autonom disponibil pe modelele Tesla. Asta după ce mai mulți clienți au semnalat probleme în cazul virajelor de stânga, cu acordare de prioritate față de traficul din sens opus. Avem chiar și o demonstrație video.

Elon Musk își dorește în continuare să ofere clienților Tesla un mod de rulare complet autonom înaintea celorlalți rivali de pe piață. În cadrul unei postări recente de pe Twitter, Elon Musk a anunțat că versiunea Beta 9.0 a sistemului Full-Self Driving (FSD) este aproape gata și reprezintă o îmbunătățire considerabilă.

Principala noutate este că acest update se va folosi doar de camerele video ale mașinii, abandonând senzorii radar. Modelele Tesla sunt echipate cu un radar frontal, cu opt camere video și cu 12 senzori ultrasonici. Radarul nu va mai fi folosit, urmând ca viitoarele modele Tesla să nu mai fie echipate cu el.

Postarea lui Musk anunță și că modul de rulare semi-autonom își va îmbunătăți comportamentul în situații de vreme rea și în cazul virajelor la stânga, cu trafic din sens opus. În ultima situație, mai mulți proprietari au filmat și demonstrat nesiguranța în astfel de manevre. Video-ul de mai jos explică concret cum se întâmplă asta.

Odată cu acest update, sistemul FSD va îmbunătăți radical virajele la stânga cu acordare de prioritate pentru traficul din față.

Și promite să ajute mașina să ruleze singură mult mai bine și pe timp de ploaie sau ninsoare.

Un alt video ne demonstrează ceea ce văd camerele și senzorii unui automobil Tesla atunci când acesta rulează semi-autonom.

Comentarii (13)

  • Tom Macaragiu
    Un retardat daca pui la volan si tot o sa conduca mai bine decat o Tesla autonoma.O maimuta de cirlc poate conduce mai bine.
    13 7
  • Clique
    Încep să mă plictisesc de porcăriile astea autonome, pe bune acum, omul chiar la stagiul de fosilă vegetativă se îndreaptă ?

    Este efectiv o porcărie doar să scoată bani în plus de la zombalăii ce venerează mișcarea asta și să justifice prin altă scuză bine pusă la punct prețurile tâmpite a vezi Doamne mașinillor viitorului, mașinile ce vor salva Terra șamd
    15 5
  • Intreb si eu, n-ar trebui sa facem ceva impotriva idiotilor care nu mai sunt in stare sa conduca nici macar in linie dreapta? In loc sa le oferim masini care sa-i faca si mai neatenti...
    16 2
  • O porcarie ordinara.

    Mai bine ii lasam pe romanii verzi sa sofereasca (ma scuzati, sa piloteze) si ramanem campioni la accidente mortale si numar de victime de prin Europa.
    6 18
  • @fanel
    Frica asta a ta se poate trata doar clinic.Sa nu uiti nici de masca.
    7 3
  • @Flanel
    tu poti merge cu trenul daca ti-e frica.
    11 3
  • 5 "regi ai soselelor" (pana la mom. editarii comentariului) au considerat ca o realitate sustinuta de statistici merita penalizata cu voturi negative. Dar mai exista si cate un gurist care nici nu pricepe sensul interventiei mele.
    6 17
  • @Fanel,exceptand cocalarii care depasesc in curbe,pe treceri sau merg pe contrasens pe autostrada,ce-ai prefera,sa te lasi pe "mainile" lu' Musk sau sa iti conduci singur masina sau altcineva care are experienta si e un bun sofer? Te-ai uitat la filmulet,cred ca si-n zece ani cu toate optimizarile lor de soft,tot ca o vita proasta o sa conduca autonom electrica lor.Pastrand proportia,imi aduce aminte de un Airbus care a aterizat automat intr-o padure iar pilotii devenisera spectatori.
    Google First Airbus A320 Crash - French Air show. Stiu,e diferenta de ani dar condusul e mai complex in materie de necunoscute.
    10 4
  • @Fanel
    Ţi-am dat mânuţă verde la ambele comentarii. E o premieră.
    3 11
  • @@fanel
    Mai usor cu manutele date intre voi ca intra si copii p'aci!
    12 2
  • @Tatra Si bombardierii aia pe care ii mentionezi, si soferii aia mai mult sau mai putin priceputi considera ca ei stiu mai bine si pot mai mult decat o masina autonoma. Unii poate au dreptate, altii nu, dar nici un om nu este in fiecare zi la fel de alert/odihnit/concentrat, si atunci se intampla greselile. De aia se baga bani in sisteme autonome, care la momentul asta pot corecta greseli ale oamenilor care au judecat grsit o situatie.

    Iar cazul avionului de acum 30 de ani a fost o cascadorie esuata si din vina pilotului. Nu cred ca o poti folosi ca justificare impotriva sistemelor autonome. Sunt alte cazuri in care problemele sistemelor/senzorilor au avut consecinte mai grave.
    3 12
  • @green
    Tu te-ai uitat la filmuletul cu Tesla,ai vazut cum "conduce". Daca nu poate efectua un viraj sigur la stanga pe un trafic moderat,tu realizezi ce face asta in caz de pericol? Cand trebuie sa ia o decizie ferma,rapida si corecta?
    9 2
  • Povestioara amuzanta (si trista): eram in concediu in Brasov pe la poarta Schei, un drum extrem de ingust cu o singura banda. Coloana cat vedeai cu ochii, m-am gandit ca, fiind o zona turistica, e normal sa se aglomereze. Dupa aproximativ o jumate' de ora, am aflat cauza blocajului: o domnisioara cu X5 al carui sistem automat de parcare nu era in stare sa faca o parcare laterala.

    Asta e categoria de oameni care cumpara masini cu astfel de sisteme si care refuza sa inteleaga ca ele sunt menite SA ASISTE soferul, nici decum sa-l inlocuiasca. Ca sunt sofer bun sau prost, nu cred ca sunt eu in masura sa decid, m-am ferit de belele cat am putut. Dar n-am sa ma sui niciodata la volan mergand pe principul "nu trebuie sa fiu eu atent la drum ca asta se conduce singura, eu pot sa stau cu ochii in telefon".
    11 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru