Elon Musk: noua Tesla Roadster va atinge 96 de km/h în mai puțin de o secundă

de Tiberiu Safta
Miercuri, 28.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk spune despre noua generație Tesla Roadster că va fi unul dintre cele mai puternice modele de serie produse vreodată. Tot el susține că noul model va putea să accelereze de la 0 la 96 de km/h în mai puțin de o secundă.

Au trecut 7 ani de când Tesla a anunțat cea de-a doua generație a lui Roadster, numele primului model al mărcii americane de mașini electrice. Până acum, modelul a rămas în stadiul de concept, iar debutul versiunii de serie a fost amânat în repetate rânduri.

Noua generație Roadster de serie urmează să fie lansată oficial în acest an, în timp ce livrările sunt programate să înceapă din 2025. Până atunci, Elon Musk, CEO-ul companiei, a dezvăluit câteva detalii interesante despre noul model.

Pe pagina sa de X (fostul Twitter), Musk spune că „nu va exista nicio altă mașină ca aceasta, dacă poți să îi spui mașină.” Postarea face aluzie la noul Roadster, despre care Musk mai spune că design-ul său a fost finalizat.

Însă, cea mai interesantă declarație este legată de performanțele noului model. Musk spune despre noul Roadster că va accelera de la 0 la 96 de km/h în mai puțin de o secundă. La momentul dezvăluirii conceptului în 2017, Tesla spunea că Roadster va atinge 96 de km/h în 1.9 secunde, iar repriza de la 0 la 161 de km/h va fi gata în 4.2 secunde.

Tot atunci, Tesla a promis că noul Roadster va avea o viteză maximă de circa 400 de km/h și că va avea o autonomie de aproape 1000 de kilometri.

Rămâne de văzut dacă ceea ce spune Musk despre noul model se adeverește. Noua Tesla Roadster este programată să fie lansată spre finalul lui 2024. Tesla acceptă un avans de 50.000 de dolari pentru noul model, iar prețul acestuia va fi cuprins între 200.000 de dolari și 250.000 de dolari.

via Motor1

Comentarii (27)

  • Diana Șosoacă
    Pentru ce atâta grabă ?
    9 12
  • Banditos
    Ca si alta data, si nu de putine ori, probabil ca Musk al nostru era, iarasi, pe.... "speed".

    ;)
    6 13
  • Vasile
    Prefer sa astept faceliftul care sigur va face suta in sub 0 secunde.
    22 3
  • spaclu lu manole
    Era mai zilele trecute un bula care zicea ca bateriile n-au evoluat. Daca faci o comparatie intre primul Tesla Roadster si generatia asta, vezi ca nu e nici o diferenta. Asta daca ai tras adanc niste noxe pe nari.
    In alta ordine de idei, mi-am pierdut orice bruma de respect pentru cacatul de Musk. Faptul ca a intrerupt un atac Ukrainian in interiorul unei baze navale in ultima clipa si faptul ca vinde tehnologie rusilor in ciuda embargoului, il fac ultimul jeg in ochii mei. Sper din toata inima sa-l vad in spatele gratiilor.
    Indiferent cat esti de geniu, in clipa in care incepi sa lucrezi pentru stapanii de sclavi, dictatori si alte scursuri, puscaria scrie pe tine.
    13 20
  • Diana Șosoacă
    Ar trebui să coboare sub 0.9s ca să fie record, sub o secunda plină s-a coborât deja, dar au izbutit doar cu o anorexică la volan.
    Nu vreau sa mai intru in detalii.

    https://youtu.be/XQIu5tZ0vbQ?feature=shared
    3 10
  • Iar incepe asta cu minciunile?? Incepe sa imi fie greata de stilul lui.
    Nu permite aderenta o asa performanta pt o masina de strada.
    15 3
  • La cat costă vorbim deja de super car-uri. Nu mai este o noutate performanța net superioară a BEV-urilor la capitolul accelerație în această zonă. Una este să faci polemici sau dezbateri și alta să nu accepți o situație care este un fapt. Din păcate asta nu înseamnă mare lucru în ceea ce BEV-ul trebuie să “devină” și anume o soluție pentru utilizarea zilnică. Chiar din contră faptul că apar asemenea OZN-uri și nimic cu adevărat relevant în partea de “jos” cam susține ce a spus “Bulă” și anume că BEV-urile nu au evoluat. Nu se pot utiliza de mai mult de 20% (exagerare bine’nțeles) din utilizatorii și aceia în marea majoritate ca un automobil suplimentar și din nou foarte important subvenționat.
    Despre Musk ce să mai vorbim… își cam numără paralele, pentru că în cazul lui nu-l mai poate “scoate” nimeni din gaura dacă se afundă. A construit un imperiu bazat pe o conjunctură (foarte bine), dar acum “conjunctura” este exploatată de mai mulți și vedem ce și cât mai vinde Tesla, cam gata cu creșterile și anunțurile bombastice gen propaganda. Imperiul lui costă zilnic indiferent că vinde sau nu, capacitățile de producție sunt folosite parțial samd. Apropo… ce-i cu ugly-truck-ul??? trebuia să ne “infesteze” peste tot, pandemie nu alta. Sau am anticipat corect? Un dezastru? Iar ce-i care-și cumpără așa ceva sunt încă copii (foarte bine), care-și permit jucării pentru adulți… din nou, foarte bine ;)
    15 3
  • George Simion
    nu ma mir, a dezvoltat-o destul, acum e racheta. si e masina de serie nu de curse sau experimentala.
    3 11
  • nobody
    Cu alte cuvinte, impresioneaza acolo unde nu e necesar.
    15 1
  • 0-96 Km/h intr-o secunda inseamna ~2.5G acceleratie, iar anvelopele de strada nu reusesc asta (nici Cup 2 R).
    Trebuie sa tinem cont si de asterixul aferent acestei declaratii, ca la Model S Plaid, se va scadea "one foot rollout", asa ca acest "sub o secunda" in realitatea inseamna sub 1.1 secunde. Dar chiar si acest asterix nu reduce acceleratia necesara la o valoare sub 2G.

    Pe de o parte stiu ca abereaza, pe de alta parte a reusit sa aduca Model S la sub 2s*
    Ramane de vazut ce ne rezerva 2020, sunt sigur ca se va tine de promisiuni. Sau era 2014? nu mai stiu exact.
    13 2
  • Mai important e modelul hatchback de 25.000 usd.
    Pt tesla roadster mai bine cumpara brevetul de design pt Ford GT90 si il face pe ala drept Tesla roadster. Ala se infrateste ca design cu cybercrap si ar fi demn de propus in serie cu performante demente gen 1s @ 100kph
    1 5
  • @spaclu lu manole
    Mars mah la insula serpilor.
    Orice roman care oracaie dupa caxcatii aia din est sa se duca la ei acolo ca e un tradator al romaniei. Ucraina sa dea inainte pamantul romanesc, o garamda, cat au furat amenintandu-ne cu "varul de la est" daca nu ne vedem de treaba. Si apoi sa se planga de "varul de la est."
    6 16
  • Banditos
    @18:04

    Romania e in NATO si una dintre conditii de acceptare era lipsa potentialelor pretentii teritoriale de la vecini.

    succes in retrasarea granitelor
    7 14
  • spaclu lu manole
    @@spaclu lu manole, incultule, pune mana pe o carte de istorie inainte sa deschizi gura nespalata de usturoi. Granitele actuale ale Romaniei au fost trasate de rusi in '45. Daca vrei Bucovina inapoi, poti sa ceri si Turtucaia de la bulgari, poti sa ceri si Banatul Romanesc de la sarbi, samd.
    Astia care v-ati vandut rusilor si comunistilor sunteti pui de serpi si niste lepre ordinare. Pana una-alta Ukraina plateste cu sange, cu morti, cu oameni schiloditi pe viata, familii destramate, copii rapiti si drame dincolo de imaginatia umana. Tara asta e un buffer fantastic pentru Romania, alftel eram noi in prima linie. Cat de orb si dezumanizat trebuie sa fii in situatia asta, sa te apuci sa ridici pretentii teritoriale? Pai ba eroule, du-te in Moldova si ia transnistria inapoi, ia tiraspolul si gagauzia. Hai zmeule, ce mai astepti? De romani de paie ca tine sunt satul.
    11 16
  • Musk chiar este un jeg de persoană, Trump este copil pe lângă el .

    Iarăși încep unii cu propaganda rusă pe aici, ce-a făcut Ucraina pe vremea URSS și după destrămarea ei, încă vreo 20 de ani, a făcut când a avut conduceri pro Rusia, când s-a schimbat conducerea pro Europa, absolut întâmplător au apărut problemele, iar nenorocirile Europei de Est cu cedări de teritorii, epurări etnice, se datorează exclusiv Moscovei, de asta acum vrea sa " salveze " etnicii ruși de peste tot, Stalin a fost malefic, dar eficient .

    Am mai spus asta, diferențele de opinie din domeniul auto, sau criticarea unor decizii în cadrul UE reprezinta o treabă, iar sa fii pro Rusia, fără sa ai habar nici de istoria mai recentă, reprezintă altceva, unii fac aceste asocieri total greșit .

    Încă ceva, eu ca locuitor al Europei, în UE, sunt îndreptățit sa critic, pentru că așa este democratic, un rus, gagauz, transnistrean care încă visează la URSS și sta cu tabloul lui Stalin pe perete, dar care trăiesc prin Europa, NU are dreptul, ei sa critice la ei dacă au sânge în instalație, deci nu, nu trebuie sa ma mut eu în Rusia .
    14 4
  • spaclu lu manole
    ruSSia fascista a cumparat jumate din Europa si US. Daca ies republicanii, o sa sparga NATO si totul o sa se imparta intre ruSSia si china. Iar restul lumii putem stinge lumina. La tehnologia care exista in ziua de azi, o sa vina noaptea mintii, cu o combinatie de gulag, sharia si controlul de stat din china. Daca se pierde Ukraina, si America devine republicana, va fi urat de tot.
    Emigratia e unealta de control a ruSSiei in Europa si America. In Europa nu mai misca nimeni pentru ca deja sunt minoritari la ei acasa si toti se rahatesc pe ei daca se rascoala musulmanii. In US, invazia din saracia Americii latine o sa duca la prabusirea sistemului capitalist american, a capacitatii de lupta si implicit la proiectia puterii americane de la ora actuala. E doar o chestiune de timp.
    O sa ajungem toti un fel de Cuba sau Korea de Nord, depinde de zona geografica, in timp ce elitele or sa huzureasca in cateva enclave de lux iar restul o sa traim sub catusele inteligentei artificiale pusa in slujba acelorasi elite.
    Deci da mai rahatule, bucura-te ca or sa tina mongolii ruSSnaci tot ce au cucerit, bucura-te ca fac genocid pe unde intra iar tu o sa ajungi pentru o felie de paine alba sa-ti vinzi familia, prietenii si copii. Sluga spurcata si fara coloana vertebrala.
    7 14
  • speraclu lu manole
    https://www.youtube.com/shorts/7Ors4xO2Ef8

    Nixon a fost briliant la politica externa. Clipul explica doar o foarte mica parte din ceea ce se intampla astazi. Nu doar ruSSia, dar si lumea civilizata a ratat fereastra de liniste de la inceputul anilor '90. ruSSia a fost tot timpul un imperiu sclavagist, care a cunoscut democratia doar 10 ani, pana sa vina Putler la putere. In aia 10 ani au avut doar declin economic, mafie si dezastru social. Daca reuseau sa iasa din el, cum a reusit Romania de exemplu, astazi eram cu totii mult mai linistiti.
    Din pacate Putler si-a atins scopul, a urmat al doilea razboi din Chechenia, Georgia, Siria si astazi Ukraina. Tare mi-e teama ca va trebui un efort global, gen al doilea razboi mondial, sa scapam de mongolii secolului XXI + china, iran si alti paduchi mai mici.
    Totul e la mila Domnului.
    9 11
  • Mr. Putin
    v-ati spariat? relax, nu mai credeti propaganda vestica. vreau doar sa va luati scuturile de langa mosia mea. ati uitat ce am stabilit?
    3 11
  • spaclu lu manole
    @putler, asa e, si in Chechenia si in Georgia, tot de-aia ai intrat, ca erau rachete balistice. Dar cu Siria ai granita, habaucule? Mars in Siberia, mongol nenorocit.
    7 12
  • oricine
    A durat mai puțin de o secundă să enerveze la culme toți haterii de pe mapond.Că nu se poate, că nu are cauciucuri, că e minciună, că a zis altceva. Dacă s-ar produce motoare pe bază de ură am merge gratis și fericiți până la sfârșitul lumii.
    8 11
  • Si ce problema stringenta v-a rezolva "secunda" asta? Doar va mai amagi un pic investitorii sa-si mai lase o perioada banii pe Tesla desi e din ce in ce mai greu cu dobanzile in crestere si cu hype-ul IA.
    8 3
  • Andrei
    Modelele de tip "halo" au scopul de a promova modelele de masă. Asta e motivul pentru care Roadster a fixat primul lor model și S s-a făcut înaintea lui 3.
    La fel, modele precum Urus sau Macan nu s-ar fi vândut niciodată atât de bine dacă nu existau P400, Gallardo, Murcielago, 911, 918.
    3 13
  • ar fi posibil, daca in loc de roti obisnuite pe asfalt avem roti dintate pe cremaliera
    4 1
  • Lucian
    Anvelopele se schimba la fel de des ca in Formula 1?
    4 1
  • Romrom
    Cifra unu se spune în 1,7 secunde ,modest , la 96 la ora pe câți metri va trebui sa parcurgă ? O să ajungă prima pedala primul accident și ultimul. Va apărea o lege care să restricționeze caii putere pe străzi . Cele mai slăbuțe mașini pleacă de pe la 75 de cai , ultimul model Tesla S Plaid are 1020 de cai. Sa vedem cu câți cai vine nouă mașină de o secundă /96 km/h. Multe accidente și teribilism . Nu ne mai putem proteja din cauza diferențelor in trafic și diferență mare de cai putere. Tehnologia ne bucura dar crează și probleme.
    3 1
  • Seriff
    Tot atat de rapid se va duce si bateria
    8 6
  • Banditos
    La fel de rapid cum se duce ajutorul tau social.
    6 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru