Elon Musk s-a răzgândit: modelele Tesla nu mai pot fi cumpărate cu bitcoin

de Paul Cosma
Joi, 13.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a suspendat folosirea bitcoin pentru achiziţionarea de vehicule, potrivit unui anunț făcut de CEO-ul Elon Musk, care s-a arătat îngrijorat de folosirea combustibililor fosili pentru minarea criptomonedei.

Elon Musk a declarat că Tesla nu va vinde bitcoin şi intenţionează să folosească criptomoneda pentru tranzacţii de îndată ce vor fi folosite surse mai sustenabile de energie pentru minare.

“Analizăm de asemenea alte criptomonede care folosesc sub 1% din energia folosită de bitcoin,” a spus Musk.

Acesta anunţase în martie că un vehicul Tesla poate fi cumpărat folosind bitcoin, iar opţiunea va fi disponibilă ulterior în afara SUA, în acest an.

Miliardarul a scris atunci pe Twitter: “Puteţi cumpăra acum o Tesla cu bitcoin. Moneda virtuală plătită către Tesla va fi păstrată ca bitcoin, nu va fi convertită în monedă fiduciară.”

Cotaţia bitcoin a urcat în februarie la un nivel record, după ce producătorul american de automobile electrice Tesla a anunţat că a investit 1.5 miliarde de dolari în cea mai populară criptomonedă.

Via Agerpres

Comentarii (12)

  • Chiar acum ma cautam in buzunare de un bitcoin sa deblochez caruciorul de la supermarket.
    26 0
  • Edikkk
    :))) super gluma

    Oricum este una din primele reale greşeli (de mare calibru) ale lui Elon Musk

    Putea pierde mii de euro DE MAŞINĂ la vânzare dacă bitcoin era în scădere.

    Şi cu DodgeCoin a dat-o în bară şi riscă iar audierea din partea SUA pentru că criptomoneda a crescut la un twitt de-al lui, apoi a scăzut apoi iar a crescut, în decurs de zile.
    Lucru cam grav.

    Ar trebui să îşi vadă de maşinile electrice şi partea solar - power wall şi să stea departe de lucrurile care îi pot scăpa de sub control.
    9 12
  • Edikkk
    Dacă păstra bitcoin doar pentru evitarea inflaţiei şi pentru a evita dobânzile negative, da, e ok

    Dar ca şi modalitate de plată, a greşit.
    3 10
  • netam-nissan
    da dle Edikkk, extraordinare analizele dvs. de expert financiar în Bitcoi.
    mai bengoase-n totuși evoluțiile Starlink (plus 1.500 sateliți lansați deja) + Neuralink, care-ți vor pune și mătăluță creierii pe moațe.
    mai dihai ca până acu”, normal.
    Elon-gate-s oricum sforile cu care ”cine trebuie” îl mișcă pe Musc.
    25 1
  • Manipulează ăsta piața cum vrea aia a lui, a crescut si scăzut Bitcoin după bunul plac, dar nicio autoritate nu se autosesizeaza.
    21 2
  • Adrian
    Da, bine ca s.au sesizat repede la VW cu Voltswagen.
    22 2
  • Schicklguber
    Io am citit recent ca domnu' nostru sfantu Musk sufera de sindromul Aspenger,citire dă la presa mainstrim,aka aia, cnn de ne dă lumina si aici prin hantene,cica e asemanator in boale cu domnisoara Regreta Thunberg,o fi coincidenta? Adica astia,icoanele răzist ie dăstepti sau marionete ca la teatru' ala de copii din Amzei?
    13 3
  • Nimic nou sub soare.
    El declara si ca actiunile Tesla sunt supraevaluate si de atunci au mai crescut de vreo 5 ori.
    A luat BTC, a crescut, a vandut cat a vrut, a facut profit bunicel si acum zice ca nu e ok. scade BTC, cumpara iarasi el si ai lui si apoi asteapta sa creasca. Fac miliarde in cateva zile.
    17 1
  • Claudiu
    Orice declaratie a lui Musk este insotita de o miscare ampla pe piata actiunilor. Nu o face direct pentru ca nu are voie, dar sunt alte companii si brokeri ce fac miscari pe bursa impreuna cu declaratiile sale pentru a duce pretul actiunilor intr-o directie sau alta. Elon nu este Becali al nostru, gandeste bine inainte si orice declara o face cu un scop bine definit. Totul se face la comanda lui. Exista un mecanism numit "short sale stock" prin un broker/companie imprumuta actiuni de la o companie, fara sa le detina. Le vinde pe piata cand pretul este foarte mare, si dupa ce coboara pretul actiunilor, le cumpara din nou, castigand miliarde de dolari. (Porsche a castigat 11 miliarde $ printr-un mecanism asemanator cand a "incercat" sa cumpere VW in 2008). In final Tesla/Elon Musk isi pastreaza nr de bitcoin ce il detin, suplimentar le mai intra in cont cateva miliarde de $ prin aceasta actiune, iar peste cateva luni vom vedea ca bitcoin este iar la o valoare foarte mare, apropiata de cat era inainte sa fie devalorizata controlat :) Evident ca autoritatile stiu despre ce e vorba aici, dar spagiile si veniturile individuale ale functionarilor sunt prea mari ca sa intervina si sa ia masuri
    10 1
  • Seriff
    MCLAREN cu motor V12 cum avea bufonul asta cand nu salva planeta cu electricele lui se poate cumpara cu Bitcoin?
    14 0
  • mircea badea
    criptodracii trebuie sa dispara, consuma energie aiurea! trebuie interzisi!
    6 0
  • Eu vreau sa stiu doar daca s-a razgandit inainte sau dupa ce a tras o iarba-n piept.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru