Embleme retro pentru mașinile Mercedes-Benz cu sute de mii de kilometri la bord

de Alexandru Monenciu
Joi, 25.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz oferă embleme retro clienților fideli, în cadrul programului High Mileage Award. Proprietarii trebuie să îndeplinească anumite criterii pentru a fi eligibili.

Încă din anii '60, constructorul german de automobile își recompensează clienții fideli prin intermediul așa numitului program High Mileage Award.

Mai exact, sunt recompensați cu embleme retro, un certificat de autenticitate și o scrisoare de apreciere proprietarii de modele Mercedes-Benz cu mulți kilometri în bord, sau care dețin mașina de o perioadă îndelungată.

În Japonia tocmai a debutat ediția din 2023 a programului High Mileage Award. În primă fază, proprietarii se înscriu pe site-ul local al producătorului, mai apoi mașina este verificată de un dealer autorizat, iar în final, dacă totul este în regulă, clienții sunt recompensați pentru fidelitatea arătată mărcii germane.

Pentru a fi eligibilă, o mașină trebuie să atingă una dintre aceste borne de kilometraj: 100.000, 200.000, 300.000, 400.000, 500.000 sau 1.000.000. Sau, dacă proprietarul o deține de 10, 20 sau 30 de ani.

Din câte se pare, recordul de "fidelitate" îi aparține unui șofer de taxi din Grecia, Gregoris Sachinidis.

El a deținut un Mercedes-Benz 240D, fabricat în 1976, cu mai mult de 4.6 milioane de kilometri rulați.

A cumpărat mașina în 1981, pe când avea deja 220.000 de kilometri la bord.

În 2004, mașina a fost retrasă din circulație și expusă la muzeul Mercedes-Benz. În schimb, Sachinidis a primit un Clasa C nou.

via Motor1

Comentarii (1)

  • Intrucat posed un autoturism Mercedes-Benz ML mai vechi de 10 ani si cu peste 100 000 km la bord, m-am adresat importatorului si unuia din cei 2 dealeri principali, AUTOKLASS, unde am efectuat exclusiv activitatea de service. Importatorul mi-a ignorat solicitarea, dar AUTOKLASS mi-a dat urmatorul raspuns:
    Dorim sa va informam ca imediat ce am primit mesajul dvs, impreuna cu departamentele abilitate din cadrul Autoklass am facut toate demersurile pentru a putea da curs solicitarii dvs.
    Raspunsul primit de la importator a fost acela ca programul nu e disponibil in Romania, ci doar in anumite tari. Stirea a fost preluata incomplet si din pacate, nu avem un astfel de program local.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru