Estimări optimiste: Marea Britanie așteaptă primele mașini complet autonome pe drumurile sale din 2021

de Petre Barac
Marti, 07.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Britanicii se așteaptă ca primele mașini complet autonome să apară pe drumurile lor publice începând cu anul 2021, potrivit secretarului de stat al Transporturilor. Oficialul a recunoscut însă că autoritățile nu știu cum va funcționa această tehnologie.

Autoritățile din Marea Britanie par să fie foarte optimiste când vine vorba de tehnologiile autonome și apariția pe străzi a acestor mașini.

Secretarul de stat al Transporturilor susține că mașinile care nu au nevoie deloc de șofer vor fi văzute pe drumurile din Marea Britanie începând cu 2021.

“Mă aștept ca mașinile complet autonome să fie pe drumuri din 2021”, a spus Chris Grayling. Oficialul britanic a recunoscut însă că autoritățile nu știu cum va funcționa această tehnologie.

Încă nu știm cum va funcționa tehnologia mașinilor autonome. Ne dorim să adoptăm niște legi care să nu încurce această dezvoltare a lor”, a concluzionat secretarul de stat.

Estimarea lansată de oficialul britanic este susținută și de unii reprezentanți ai industriei auto locale, care consideră drept realizabilă o apariție a mașinilor complet autonome în următorii 4-5 ani.

Via Autoexpress

 

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru