Euro NCAP: Honda HR-V și DS4 primesc 4 stele la testele de siguranță

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 13.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Euro NCAP a punctat cu patru stele la testele de siguranță noile Honda HR-V și DS4. Modelul premium al grupului Stellantis a fost testat și cu pachetul Safety Plus, obținând în acest caz 5 stele.

În cea mai recentă rundă de teste, Euro NCAP a examinat noile Honda HR-V și DS4. Experții au stabilit ca cele două să fie punctate cu patru stele la testele de siguranță. Trebuie menționat că acest punctaj este pentru versiunile echipate cu sistemele standard de siguranță.

SUV-ul nipon a fost punctat cu 82% pentru protecția oferită adulților, cu 75% a fost notată protecția oferită copiilor, iar cu 72% protecția oferită pietonilor și bicicliștilor. Sistemele de siguranță au primit 78%.

De cealaltă parte, DS4 a primit 85% pentru protecția oferită adulților, 86% pentru protecția oferită copiilor, 74% pentru protecția oferită pietonilor și bicicliștilor și cu 65% au fost notate sistemele de siguranță oferite în standard.

Euro NCAP a testat noul DS4 și echipat cu pachetul Safety Plus, această versiune obținând 5 stele. Notele sunt identice cu cele de mai sus, cu excepția sistemele de siguranță care, în acest caz, au primit 82%.

Pachetul standard disponibil pe DS4 nu include, printre altele, airbag-uri pentru genunchi și bazin, sistem Isofix în scaunul pasagerului și sistem de frânare de urgență pentru pietoni la mersul cu spatele.

via Euro NCAP

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru