Europa începe bine anul 2017: vânzările de mașini noi au crescut cu 10% în ianuarie. Dacia progresează în ritm cu piața

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 16.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările de mașini noi au crescut în ianuarie cu 10.2% în Uniunea Europeană, la peste 1.1 milioane de unități, în timp ce Dacia a avut un ritm aproape de nivelul pieței, după un progres de 9.5%, la 33.000 de unități.

Piața auto europeană are parte de un început pozitiv în acest an, datorită unor creșteri consistente la vânzărilor de mașini noi.

Potrivit datelor furnizate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), în Uniunea Europeană au fost înmatriculate în prima lună a acestui an 1.170.220 de unități, cu 10.2% mai multe decât în perioada similară a anului trecut.

Spre deosebire de anul trecut, Grupul Volkswagen a reușit să crească în același ritm cu piața și rămâne cel mai mare constructor din Europa, urmat de Grupul PSA Peugeot - Citroen, cu aproape 120.000 de unități. Acesta din urmă a reușit să depășească la vânzări Renault, iar o eventuală achiziționare a brandului Opel îi va ajuta pe francezi să tranșeze lupta pentru locul 2.

Urmareste Automarket
Grupul Renault a comercializat 106.372 de mașini noi, dintre care  33.183 de unități au purtat sigla Dacia.
Marca românească a avut de asemenea parte de o evoluție pozitivă, în creștere cu 9.5% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Printre punctele de referință ale lunii ianuarie se numără creșterile semnificative reușite de Seat (+26%, ca urmare a popularității noului SUV Ateca), Alfa Romeo (+29%), Kia (+20%) sau Suzuki (+30%).

La polul opus, există însă și câteva mărci care au raportat scăderi majore de vânzări, iar cele mai multe sunt cele premium. Brandul DS din cadrul Grupului PSA continuă să aibă probleme majore, iar vânzările au scăzut cu 32%, la numai  3.710 unități, în timp ce Lexus a raportat de asemenea o scădere de 1.2%, la 3.544 de unități, iar Land Rover a coborât cu peste 16%. Alte marci care au înregistrat scăderi sunt Jeep (-5%), Mazda (-9%) și Honda (-7%).

Via ACEA

Comentarii (1)

  • hazard
    In Romania, in primele doua saptamani din februarie, 38000 inmatriculari masini sh. Ma apuc sa caut si eu un 4x4 mare si greu, tot sh ca sa n-am greturi in trafic. Cu stifturi tot inainte!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru