Exercițiu de design: Kia Futuron, un concept electric asiatic pentru un SUV coupe cu sisteme autonome

de Daniel Popescu
Marti, 05.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a prezentat Futuron, un concept pentru un SUV coupe electric cu sisteme autonome care ar putea sta la baza viitoarelor modele ale constructorului sud-coreean.

Kia a dezvăluit în această săptămână la târgul generalist China International Import Expo de la Shanghai un concept electric și autonom.

Acesta a primit numele sugestiv Kia Futuron și ar putea oferi o serie de indicii cu privire la designul viitoarelor modele ale constructorului, în contextul în care sunt șanse minime ca acest concept să primească și o versiune de serie.

Kia Futuron ia forma unui SUV coupe cu două uși care are o lungime de 4.850 de milimetri și un ampatament generos de 3.000 de milimetri. În schimb, înălțimea este de numai 1.550 milimetri.

Una dintre principalele caracteristici ale părții frontale este grila de mari dimensiuni care este iluminată și se "unește" cu farurile, în timp ce jantele sunt de mari dimensiuni, element specific conceptelor. De asemenea, partea din spate are o formă apropiată de cea a OZN-urilor, complet atipică modelelor de serie.

Kia menționează că noul concept este echipat cu sisteme autonome de nivelul 4 din 5, iar acest lucru este vizibil în special la interior.

După activarea sistemelor autonome, volanul se poate retracta, ceea ce oferă un spațiu generos pentru pasagerii din față. De altfel, producătorul menționează că, într-o astfel de situație, pasagerii din față au un nivel de confort similar celui de la clasa business a companiilor aeriene de linie.

Kia nu a oferit niciun fel de detalii despre platforma tehnică, element care sugerează că unicul scop al conceptului este să ofere o viziune pentru designul viitoarelor sale modele.

Kia a mai prezentat un concept inedit în luna martie a acestui an cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Imagine by Kia va primi însă și o versiune de serie în 2021, potrivit unui anunț recent al producătorului.

Via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru