Exerciţiu utopic de imaginaţie: Ford transformă roata unui Focus într-un uniciclu electric

de Daniel Popescu
Miercuri, 06.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Imaginaţia inginerilor Ford nu are limite: o banală roată a unui Focus a fost transformată într-un uniciclu electric. Cel puţin pentru moment, ideea este doar un patent şi are şanse minime să fie pusă în practică.

Ford este unul dintre constructorii care anticipează o schimbare radicală a modului în care oamenii vor călători în viitorul apropiat, motiv pentru care cu un an în urmă a lansat două concepte de biciclete electrice pliabile pentru oraş.

La vremea respectivă, ideea a fost că oamenii vor circula cu maşina doar între localităţi, iar la intrarea într-un oraş vor apela la o bicicletă pentru un mijloc de transport rapid, sigur şi ecologic.

Acum, aceeaşi ingineri Ford propun un concept şi mai interesant: una dintre roţile unui Ford Focus se detaşează uşor de maşină şi include un mic motor electric care se ataşează cu totul de corpul unui uniciclu aflat în portbagaj. În acest fel obţii practic un uniciclu electric cu care poţi ajunge rapid la cursuri sau la locul de muncă.

Oricât de interesantă pare, ideea are şanse scăzute să fie pusă în practică vreodată. De altfel, acesta este doar unul dintre cele aproximativ 6.000 de patente înregistrate de Ford în anul 2015.

În cele mai multe cazuri, patentele sunt înregistrate cu scopul ca ideile să nu fie ulterior copiate de rivali şi doar în cazuri rare sunt puse în practică.

Via Carscoop

Comentarii (1)

  • petrush
    e o idee foarte buna cand ramai in pana abandonezi ghinionul si continui drumul.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru