Experimentul Fiat pe baza succesului Tesla: italienii ar putea lansa un model electric de oraş în Europa

de Daniel Popescu
Marti, 21.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Fiat Chrysler este interesant să lanseze un model de oraş cu propulsie electrică pe baza reţetei de succes Tesla, în timp ce marca Maserati ar putea primi un coupe sportiv electric.

Fiat Chrysler este unul dintre puţinele grupuri auto care până în prezent nu avea planuri concrete pentru dezvoltarea unor maşini electrice, în special prin prisma poziţiei defensive a CEO-ului Sergio Marchionne.

Iată însă că evoluţia industriei auto schimbă inclusiv obiectivele italo-canadianului. Marchionne a anunţat că Fiat ar putea lansa un model electric de oraş, cel mai probabil pe baza unui Fiat 500. De altfel, constructorul italian are în gamă un model electric Fiat 500e care se vinde însă fără succes numai în Statele Unite.

Noul model ar urma să fie primul Fiat electric disponibil în Europa, însă Marchionee vede acest proiect mai degrabă ca pe un experiment. "Întotdeauna m-am gândit că modelul economic pe care se bazează Tesla poate fi replicat de Fiat Chrysler, pentru că avem brandul şi maşinile necesare pentru a face asta. Cred că este ceva interesant să folosim una dintre potenţialele noastre maşini ca un experiment", a declarat el.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Marchionne a confirmat că Maserati, un alt brand al grupului Fiat Chrysler, va lansa un coupe sportiv electric în două uşi.
Acesta însă va trebui să aştepte mai întâi lansarea modelului Alfieri în producţia de serie, care a fost deja amânată până la finalul deceniului.

În ciuda noilor proiecte anunţate, Marchionne nu este încă convins de potenţialul pe care îl au maşinile electrice. "Nu sunt la fel de convins ca alţii de faptul că electrificarea este soluţia tuturor problemelor. Trebuie să experimentăm aşa cum facem acum cu maşinile conectate la internet, pentru că electrificarea este unul dintre răspunsurile potenţiale", a adăugat el.

Via Motor1

Comentarii (3)

  • eNV200
    Indecizia il va costa mult. Balbaielile astea nu sunt bune deloc.
    6 4
  • macar unul care e relativ sincer si spunce clar ca sunt experimente. nu ca BMW cu i-urile lor, care nu au autonomie, nici pe benzina si nici electric, si ai nevoie de un taxi sau sa ajungi la destinatie.
    4 4
  • ..."Model de oras electric"? :-)
    Poate "model electric de oras".
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru