Fabrică de ştergătoare în România: Federal Mogul deschide o uzină la Ploieşti cu 300 de angajaţi

de Daniel Popescu
Miercuri, 13.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul american de componente Federal Mogul deschide la Ploieşti o fabrică de ştergătoare auto la care vor lucra 300 de angajaţi.

Industria auto din România se îmbogăţeşte în această săptămână cu o nouă fabrică de componente auto. Producătorul american Federal Mogul va inaugura în 14 aprilie o uzină de ştergătoare auto la Ploieşti.

Noua fabrică are o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi şi va produce ştergătoare pentru constructorii auto, dar şi pentru service-uri independente pe care le comercializează sub brandul propriu Champion. În cadrul uzinei vor lucra 300 de angajaţi care vor produce ansambluri de lame plate pentru ştergătoare de parbriz şi lunetă şi ansambluri de lame convenţionale şi braţe de ştergătoare.

Urmareste Automarket
"Inaugurarea la Ploieşti a fabricii de ştergătoare de parbriz reprezintă pasul următor în strategia noastră de a optimiza operaţiunile companiei în Europa.
Aceasta va spori competitivitatea pe piaţa internaţională. În acelaşi timp, suntem bucuroşi să susţinem creşterea numărului locurilor de muncă din zonă. Nouă unitate de producţie a creat noi oportunităţi pentru peste 300 de persoane"
, spune Daniel Ninivaggi, CEO-ul Federal Mogul.

Noua fabrică de ştergătoare auto se află în acelaşi parc industrial Ploieşti West Park în care mai deţine şi o fabrică de plăcute de frâne care a fost preluată în 2014. Federal Mogul a fost înfiinţată în 1899 la Detroit şi este un producător de componente auto pentru o gamă variată de constructori şi service-uri, cu 20 de branduri în portofoliu.

Via Federal Mogul

Comentarii (8)

  • Sa imi explice cineva de ce investitorii au ales Ploiesti si nu vestul tarii unde normal le era mai usor sa scoata marfa produsa din tara. De la Ploiesti la Nadlac faci o zi. Iar timpul costa bani in ziua de azi !!
    8 4
  • Ca tot vorbea Diaconescu de Moguli...
    Oare vreo 15-20milioane perechi de stergatoare la ochi pentru poporul roman nu se vor produce ?
    6 4
  • Sergiu Alexandru
    1. In primul rand "Federal-Mogul" se scrie cu "-" intre cuvinte, altfel este considerata o ofensa la adresa denumirii companiei (nu ati folosit cratima nicioadata in nici o stire despre aceasta companie);
    2. In al doilea rand "noua fabrica" de langa Ploiesti reprezinta de fapt transferul productiei de stergatoare auto de la uzina din Kunsziget, Ungaria de langa Györ, aflata undeva la jumatatea distantei dintre Budapesta si Bratislava). Si atunci te intrebi, la fel ca si Scorpionul.negru, de ce sa inchizi o fabrica cu peste 10 ani vechime, cu angajati cu experienta si care dispune de o infrastructura net superioara celei din Romania? E posibil sa fie un compromis foarte bun si o investitie care se va amortiza rapid din cauza costurilor de productie mult mai mici decat cele din Ungaria datorat in primul rand salarizarii mult mai slabe de la noi din tara.
    3. Aceasta fabrica functioneaza inca de la sfarsitul anului trecut, aceasta marindu-si capacitatea de productie si numarul de angajati lunar. In prezent lucreaza deja aproximativ 300 de angajati, numarul acestora urmand a creste;
    4. Fabrica produce stergatoare OE si/sau OES pentru grupurile VAG, GM, PSA Peugeot Citroën, Renault-Nissan, Suzuki, Volvo dar si OEM sub brand propriu CHAMPION dar si pentru alte branduri (Magneti Marelli, Berner, s.a.)
    19 0
  • petrush
    secretul deschiderii/reamplasarii la ploiesti are caracter economic.
    toate componentele sunt testate la seism in mod gratuit prin actiunea cutremurelor vrancene.
    3 5
  • Sergiu Alexandru, ai facut un comentariu mai bun ca tot articolul la care faci referire. Informatii interesante si chiar utile.

    Nu stiam ca ei stau in spatele numelui Champion si nici ca faca stergatoare pentru Magneti Marelli si Berner.

    O zi buna sa ai. Big Like!
    4 0
  • ha ha ha uzine noi lumea va da buluc la imobiliare ,pretul o sa creasca pina la luna din cauza speculantilor,sclavul va plati oricit i se cere(doar da banca banii pe care el nu ii poate nici macar scrie pe hirtie),apoi se va duce sa ceara salarii mai mari ca nu-i ajung sa plateasca si banca si sa manince...si urmeaza relocarea uzinei la alti muritori de foame si romanu n-o sa inteleaga pe ce a muncit el atitia ani(daca are noroc),adica are o casa care nu o sa mai valoreze nimic.......e o oveste care se aude din ce in ce mai des,asa ca ce sa facem? sa ne bucuram sau sa ne...?
    0 2
  • @hm
    Bati campii rau de tot !
    2 0
  • AndreiRN
    Multa mita sa dat ca sa mute locatia de fabricatie.
    300 de persoane ca faca stergatoare?
    Se fac automat in lumea civilizata.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru