Facelift cu mantă: Nissan X-Trail facelift, trădat de imaginile oficiale ale fratelui său american, Nissan Rogue

de Mircea Meşter
Luni, 12.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a prezentat oficial la Miami primele imagini ale lui Rogue facelift, un SUV pe care japonezii îl vând pe piața din SUA. Cum vorbim de fratele cu alt nume al lui X-Trail, modificările vor fi implementate în scurt timp și pe modelul pe care-l găsim în showroom-urile europene.

Qashqai și X-Trail sunt două dintre modelele de bază ale gamei Nissan în Europa, iar fiecare modificare estetică și tehnică operată de constructorul japonez este analizată atent atât de fani, cât și de concurenți. Ei bine, în această toamnă ambele categorii au ceva mai mult timp la dispoziție pentru a observa modificările, pentru că Nissan ne oferă în prima fază o privire asupra facelift-ului operat pe modelul american Rogue, numele sub care este cunoscut peste Ocean SUV-ul japonez. 

La nivel estetic, noul facelift îi va aduce lui X-Trail o grilă nouă, blocuri optice ceva mai agresive și un spoiler redesenat. "V"-ul Nissan, care face parte din ADN-ul gamei mărcii nipone, crește vizibil în dimensiuni și participă la sublinierea unei imagini "dure" a mașinii, în timp ce farurile își păstrează forma, dar sunt ușor modificate pentru a se potrivi în geometria frontală a mașinii.

La nivelul spoilerului, zona proiectoarelor de ceață este cea mai vizibilă schimbare.

Modificările continuă și în partea posterioară, acolo unde stopurile sunt ușor modernizate. La tabloul general al facelift-ului mai participă seturile noi de jante și un interior care primește materiale superioare calitativ și câteva variante suplimentare de culoare.

Evident, nu putem încă vorbi de modificări la nivelul motorizărilor, pentru că Nissan Rogue oferă în SUA opțiuni diferite față de ceea ce au la dispoziție clienții Nissan din Europa.

Deși nu știm încă momentul exact în care Nissan va opera aceleași modificări și pe X-Trail, ne așteptăm ca acestea să treacă rapid Atlanticul și să modernizeze liniile oferite de modelul european, primăvara lui 2017 urmând să aducă noul X-Trail în showroom-urile din întreaga Europă.

Comentarii (16)

  • ....nissan arata din ce in ce mai bine .Asteptam cu nerabdare noul GTR
    16 4
  • Cat de fain arata noul volan! wawww!
    16 4
  • Moldovean
    Care este motivul pentru care tot mai multe mașini au sigla cumva ”desenată” în acel plastic lucios și nu una tangibilă să zic așa? Am văzut și la Mercedes și Mazda același lucru.
    3 4
  • @Moldovean
    Taieri de costuri. Dupa ce ca le scumpesc de la o generatie la alta, folosesc si materiale din ce in ce mai slabe...S-a schimbat filozofia, masina trebuie sa te tina max. 5 ani, nu mai este ca pe vremuri accentul pus pe fiabilitate.
    10 3
  • @@Moldovean
    Absolut de acord. Spre exemplu Dacia 1410 avea spuma moale la interior : bord, fete de usi. Acum Daciile, plastic dintr-o bucata.
    11 3
  • silimarina
    Moldovean si moldovean x 2 Acel plastic lucios care contine sigla marcii, ascunde radarul pentru cruise control.Cat despre materiale mai slabe...vorbiti prostii. Comparati bordul unei marci de volum din anii 90 si prima jumatate al anilor 2000.Sa-mi ziceti daca gasiti plastic moale, insertii de piele(fie ea si sintetica) sau chiar si insertii din aluminiu, pe bord, usi si consola centrala.
    6 5
  • @silimarina
    insertii din aluminiu ? Este PLASTIC toata ziua , nici modelele premium nu folosesc aluminiu autentic, nici S class . Doar Rolls, Bentley, Porsche, Lexus si alte exceptii . Nu stiam de notianea de ''plastic moale'' , o exista asa ceva ? Stiu doar de cauciuc moale sau spuma poliuretanica care LOGIC e moale, nu are cum sa fie tare. Eu vorbeam de Dacia 90'' vs Dacia 2016 nu vs X-Tril , daca era ziceam X-Trail 2004 vs 2016 . E diferenta de la cer la pamant ca perceptia calitatii, lasand la o parte motorizari, cutii, si alte asemenea. Vorbesc strict de calitate interioara.
    8 1
  • @@silimarina
    Mascarici faci plici? Sau bici?
    2 3
  • Asteptam Qashqai facelift, cel mai vandut Suv compact .
    5 1
  • Bah, medicament(novox) ! Exista o gramada de tipuri de plastic in industria auto.
    http://info.craftechind.com/blog/bid/391683/13-High-Performance-Plastics-Used-in-the-Automotive-Industry. La fel si cu suspensiile.Sunt suspensii spate si suspensii fatza. Aaaaa, dar tu nu stii care-i fata si care-i spatele. Oachesule!
    1 2
  • silimarina
    @@silimarina iar vorbesti prostii.Aluminiul este oferit si pe C Class la Mercedes, inclusiv la generatia trecuta de C Class.Si sunt si marci de volum care ofere pe anumite variante de echipare insertii de aluminiu Plastic moale este o expresie pentru spuma poliuretanica, cap sec.Si de cand Dacia reprezina directia a toata industria auto?
    2 4
  • Nu poti face din Mascarici bic
    Doar plici
    0 2
  • @silimarina
    Cap sec, nu EXISTA ALUMINIU AUTENTIC , pe C class , multi jurnalisti care au testat au zis asta. Este doar plastic care seamana foarte izbitor cu metalul ( aluminiu ). Diferenta dintre un aluminiu autentic si un aluminiu-replica, este ca cel autentic este schimbator la diferentele de temperatura cald-rece , PLASTICUL care-l imita NU. Nici macar lemnul din C class nu-i autentic, este plastic colantat sa para lemn pt prostii ca tine. Priceless ? Nu am zis ca Dacia reprezinta directia a toata industria auto, i-am dat dreptate celui de sus , care DA masinile moderne fac rabat de calitate , exemplu este : folosirea masticurilor in abundenta in zone vizibile : haion, capota motor, imbinari. Eliminarea chederelor pt acoperirea portiunilor unde tabla este vizibila ,la CLA , A, GLA, si alte masini se vede cu ochiul liber tabla vopsita la interior si in portbagaj, eliminarea telescoapelor pt haion si folosirea acelor tije penibile pe care le poti agata cu bagaje, iar in timp le poti chiar deforma, renuntarea la un anti-fon la capota din motive de costuri, renuntarea unuei mochete in portbagaj, renuntarea unor brate din plastic care sa acopere bratele haionului fara sa mai vezi fiarele , etc



    Chiar n-as zambi fericit sa dau o avere pe un A45AMG si sa vad mereu tabla aia vopsita de la geam -rosie precum culoarea exterioara .


    https://www.netcarshow.com/mercedes-benz/2016-a45_amg_4matic/1024x768/wallpaper_24.htm
    2 3
  • silimarina
    @silimarina Arata link-uri cu jurnalisti care au zis ca pe C class aluminiul e plastic vopsit.In toate review-urile vazute, zic ca e aluminiu mat(brushed aluminum).Uite aici spre exemplu -> https://www.youtube.com/watch?v=QY-jxHL3KMY - minutul 33:42 , 19:03 sau 36:40
    1 1
  • silimarina
    @@silimarina Iar aici zice ca e lemn, nu plastic calotat, cap sec. Minutul 15:40 -> https://www.youtube.com/watch?v=c3j56PWUq60
    1 1
  • Domnilor dialogul dvs deși interesant nu are legătură cu articolul. Nissan X-Trail face lift este doar puțin cosmetizat fiind 90% aceeași mașină cu actualul model, care din păcate are multe minusuri.
    Referitor la disputa dvs. pentru corectitudinea datelor și o informare corecta a celor ce nu cunosc la Mercedes C-Class este vorba de aluminiu mat si lemn, lucru ușor de lămurit pentru toată lumea printr-o simplă vizita la un dealer ( pentru cei ce nu au informația, nu au văzut mașină sau nu o dețin)
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru