Faceliftul lui Ford Mondeo este dezvăluit deja de versiunea sa americană. Un nou motor pe benzină și interior de Jaguar

de Bogdan Mirică
Luni, 11.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a dezvăluit la Salonul Auto de la Detroit faceliftul lui Fusion, versiunea americană a actualului Mondeo. Schimbările suferite de sedanul american se vor oglindi și pe modelul din Europa.

Deși pe piața din Europa a fost introdus recent, adică la sfârșitul lui 2014, Ford Mondeo are deja o carieră îndelungată pe piața mamă, în Statele Unite, unde se vinde sub titulatura de Fusion.

Și pentru că a trecut ceva timp de la debutul lui Ford Fusion pe piața din SUA, constructorul american a decis să profite de Salonul de la Detroit și să aplice o serie de modificări, care pot fi rezumate simplu drept ”facelift”. Un facelift de jumătatea carierei care aduce noutăți în materie de design exterior atât în partea frontală cât și posterioară, dar și tehnologii noi la interior.

Având în vedere că vorbim despre un sedan global, este oarecum logic să ne imaginăm că modificările suportate de Fusion se vor oglindi și pe versiunea europeană a lui Mondeo, având în vedere că tot Fusion a fost cel care a dictat designul și tehnologiile actualului Mondeo.

Dacă privim din față vom observa că grila impunătoare a fost ușor diminuată, că proiectoarele au acum lumini LED și au fost redesenate și că linia farurilor a fost ascuțită și mai mult.

Spatele se schimbă și el, cu o lnie cromată care unește stopurile cu LED, redesenate. Există și un deflector fals, și un eleron montat pe portbagaj și evacuări duble, însă toate acestea vor fi disponibile doar pe versiunea de top, prezentată la Detroit. Aceasta folosește un motor Ecoboost de 2.7 litri, care dezvoltă 325 de cai putere și 474 de Nm, resurse mai generoase decât cele ale lui BMW 340i, după cum se laudă americanii în comunicatul oficial.

Esential 325 de cai putere oferă noul motor pe benzină instalat pe Ford Fusion.
Așa cum vă spuneam, noul Fusion vine și cu o mulțime de tehnologii noi, multe dintre ele expuse chiar săptămâna trecută la CES Las Vegas 2016. Ne referim la un sistem de ajustare a amortizoarelor și chiar la o funcție de adaptare instantă a acestora înainte de o groapă.

În materie de design interior vom putea observa înlocuirea schimbătorului de viteze cu un selector rotativ ca în cazul modelelor Jaguar.

Există o nouă zonă de încărcare cu inducție pentru telefoanele mobile, spațiile de depozitare au fost regândite, iar în centrul planșei de bord a apărut un sistem multimedia SYNC3, ce poate fi operat asemeni unui telefon mobil inteligent. El oferă suport pentru Android Auto, Mirror Link și Apple CarPlay.

De asemenea, prin intermediul unei aplicații și al unui ceas inteligent, vor putea comanda mașina de la distanță. Pe lista sistemelor de siguranță își face loc, printre altele, și o funcție de recunoaștere a pietonilor.

Comentarii (5)

  • gogore
    ''interior de Jaguar'' Daca are selector rotativ asta inseamna ca are interior de Jaguar?!
    39 1
  • Scrooge
    @gogore.....e pe sistemul da click sa o vezi pe Sanzi dezbracata dar Sanzi e in costum de baie.
    31 0
  • Unde e interiorul de Jaguar ca eu nu il vad :)))
    18 1
  • cand "japonejele"aveau interior de Jegware , plusati la minus intreaga masina ... daca taceati , critici ramaneati ...
    2 4
  • Adrian
    Acelasi Bogdan Mirica........neatent!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru