Faceți cunoștință cu Aehra SUV, un model exotic de 816 cai putere, din Italia

de Tiberiu Safta
Miercuri, 09.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania italiană Aehra a dezvăluit primul său model, un SUV electric de performanță. Noul model are un design extrem și un propulsor care promite să ofere până la 816 cai putere. Aehra SUV va debuta pe piață în 2025.

Un nou start-up din Italia, numit Aehra, a publicat primele imagini oficiale cu un nou SUV electric exotic. Acesta este primul model al companiei cu sediul la Milano și este un SUV cât se poate de extrem, atât ca aspect, cât și din punct de vedere tehnic.

Limbajul de design al lui Aehra SUV preia inspirație de la mai multe modele exotice de performanță ale unor mărci consacrate. Caroseria modelului a fost desenată cu ajutorul tehnologiei CFD (Computational Fluid Dynamics) pentru ca noul model să aibă un coeficient aero mic și un design agresiv în același timp.

În partea din față remarcăm faruri LED subțiri, alături de o capotă puternic sculptată în scopuri aerodinamice și două seturi de prize de aer foarte pronunțate. În părțile laterale avem un design fluid și neted, cu o ușoară sculptură în zona portierelor din față. Și că tot am menționat portierele, acestea au deschidere de tip foarfecă, la fel ca la un Lamborghini.

Tot aici remarcăm și oglinzile foarte subțiri, inspirate de la motocicletele de competiție, precum și plafonul curbat, care aduce aminte de un coupe cu 4 uși.

În zona pragurilor avem accente aurii, care se regăsesc și la jantele de 23 de inch în față, respectiv de 24 de inch în spate.

Plafonul lui Aehra SUV este confecționat din sticlă, iar în partea din spate avem două seturi de stopuri LED și o bară spate sculptată pentru o notă de design mai sportivă. Mai multe elemente ale caroseriei sunt confecționate din fibră de carbon și din materiale compozite și sustenabile.

Noul Aehra SUV măsoară 5.1 metri în lungime, 2 metri în lățime și 1.64 metri în înălțime. Ampatamentul SUV-ului electric este de 3 metri, iar interiorul promite un spațiu extrem de generos. Aehra spune că spațiul la interior este atât de mare încât mașina poate acomoda fără probleme 4 jucători înalți de baschet. Deocamdată, Aehra nu ne-a oferit imagini cu interiorul noului model.

Pe lângă un design extrem, Aehra SUV promite și performanțe pe măsură. Propulsorul electric dezvoltă până la 816 cai putere, de unde rezultă o viteză maximă de 256 de km/h, limitată electronic.

De asemenea, Aehra SUV promite o autonomie de peste 800 de kilometri, însă constructorul italian nu a oferit mai multe informații despre capacitatea acumulatorului și timpii de încărcare.

Aehra SUV ar urma să devină un model de serie în 2025. Prețul noului model va fi cuprins între 160.000 și 180.000 de euro. Pe lângă acest SUV, Aehra va prezenta și un sedan electric în februarie 2023.

via Aehra

Comentarii (1)

  • seriously ugly vehicule
    un suv e tot suv, adica urat.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru