Faceți cunoștință cu Bentley Dezervator, un lift care poate urca mașinile până la etajul 61

de Tiberiu Safta
Vineri, 26.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a dezvăluit un obiect ceva mai neobișnuit. Este vorba despre un elevator special, numit Dezervator. Elevatorul va fi prezent la o clădire de lux, construită de Bentley în Miami, care va avea 61 de etaje.

Anul trecut, Bentley a anunțat că va construi cel mai mare turn rezidențial din Statele Unite aflat la malul mării. Mai exact, noua clădire de lux cu o înălțime de 228 de metri va fi construită la Miami și va avea nu mai puțin de 61 de etaje.

Fiind o clădire concepută de un constructor auto, aceasta va fi dotată și cu locuri speciale de parcare, aflate în interiorul clădirii. Parcarea va fi posibilă cu ajutorul unui nou elevator, numit Dezervator. Elevatorul va putea să urce cu tot cu mașina până la ultimul etaj.

Pentru început, șoferul va intra cu mașina în clădire, în locul unde se află Dezervator. Toate mașinile celor care vor locui aici vor fi echipate cu un tag de identificare prin frecvență radio RFID. Acest tag le va permite accesul automat în turn, iar cu ajutorul unui joc special de lumini, șoferii vor fi ghidați către locul unde vor trebui să oprească.

Apoi, un sistem hidraulic apucă roțile mașinii și o trage către elevator.

Șoferul va alege din mașină etajul dorit, iar după ce mașina a ajuns la etajul corect, o placă mobilă va orienta mașina către garaj. Reședințele de pe partea estică sunt dotate cu garaje de 144 de metri pătrați, cu locuri pentru 4 mașini. Între timp, reședințele de pe partea vestică au garaje mai mici, de 106 metri pătrați cu locuri pentru 3 mașini.

Aeste garaje sunt dotate și cu prize de încărcare electrice. Elevatorul este înconjurat de geamuri, așa că șoferii vor putea admira peisajele spectaculoase ale plajelor de la Miami.

Noul turn rezidențial de lux va fi completat abia în 2026 și va avea apartamente de 557 de metri pătrați. Cei curioși pot face un tur virtual al clădirii pe site-ul oficial Bentley Residences. Prețul fiecărui apartament va fi de 4.2 milioane de dolari.

via Bentley

Comentarii (2)

  • Bravo!!

    Porneşte maşina.... şi-a împuţit apartamentul de noxe !

    Să simtă pe pielea lor ce arde.... Poate aşa îşi dau seama de poluare.

    Păi.
    2 7
  • Din foto se pare că este o electrică sau un hibrid (or să facă ei reguli stricte la care or să dea dispense pe bani ca B.O.R.). Dilema adevărată este dacă să dormi în mașină sau în pat cu ea.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru