Fanii au decis: Gold Edition este numele noii ediții speciale Ford Puma ST produsă la Craiova

de Alexandru Monenciu
Vineri, 18.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua ediție specială Ford Puma ST a fost denumită Gold Edition. Numele a fost ales de fani, la fel și culoarea exterioară, dar și multe alte elemente. Aceasta va fi produsă la uzina Ford de la Craiova.

În perioada 1-10 iunie, Ford a făcut un sondaj pe conturile de Instagram și Twitter, iar fanii au fost invitați să contribuie la definitivarea unei ediții speciale a modelului Puma ST. Până și denumirea acesteia a fost aleasă de fani.

După mai bine de 275.000 de voturi primite, noua ediție specială Ford Puma ST a fost dezvăluită oficial. 59% dintre fani au ales denumirea Puma ST Gold Edition, astfel că așa va fi cunoscută de acum înainte această versiune. Puma ST 24K Edition a fost cealaltă variantă.

Culoarea exterioară neagră a fost aleasă de 56% dintre fani, iar 74% au decis ca etrierele să fie vopsite în roșu. Grafica și emblemele ST au fost alese tot de fani.

În habitaclu, aceștia au optat pentru o tapițerie neagră, cusături și accente galbene, iar ornamentele pragurilor au inscripționat numele Puma în loc de Ford Performance.

La fel ca modelul obișnuit, noul Ford Puma ST Gold Edition este echipat cu un motor de 1.5 litri, turbo, care livrează punții față 200 de cai putere și 320 Nm.

Unitatea cu trei cilindri este alăturată unei transmisii manuale cu șase trepte.

În aceste condiții, SUV-ul atinge 100 de km/h în 6.7 secunde.

Așa cum a precizat anterior, Puma ST Gold Edition va fi asamblat la uzina Ford de la Craiova. Primele exemplare vor fi livrate înainte de finalul acestui an.

via Ford

Comentarii (5)

  • Daca este fabricată la Craiova ar fi fost un semn de respect față de zonă și muncitori ca mașina din fotografiile de prezentare să aiba numere de DJ sau, măcar, romanești.
    16 8
  • @ds nu conteaza unde e produsa. Conteaza unde e cumparata, iar imaginea asta e pt potentialii cumparatori. Muncitorii si-au luat salariu pentru productie, deci socoteala aia e incheiata. Plus ca nu cred ca ar incalzi pe niciunul din ei sa aiba masina numere romanesti, daca nu cumva sunt loviti de o streche pseudo-nationalista.
    13 11
  • Ce-i place rromanului mai mult?Haur,gold! Am vazut destule BMW uri aurite pe strazile Romaniei!
    10 3
  • Jian de la Calafat
    Strehaia Edition, varianta care genera simbioza perfecta cu jantele de 18 toli.
    Ma rog, asta e, poate data viitoare.
    Iata ca n-are importanta cine voteaza, fundamental este cine numara voturile.
    5 4
  • @Jian de la Calafat
    se vede ca nu esti din zona, altfel te-ai fi semnat corect: Jian du pi la Calafat
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru