Ferrari a prezentat noul monopost de Formula 1 pentru sezonul 2020: "Vettel rămâne prima opțiune pentru 2021, Hamilton nu este o prioritate"

de Daniel Popescu, Foto: Ferrari
Miercuri, 12.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a publicat primele imagini cu noul monopost cu care va încerca să lupte cu Mercedes pentru titlul mondial în Formula 1 în 2020 și a anunță că Sebastian Vettel este principala opțiune pentru 2021 în detrimentul lui Lewis Hamilton.

Scuderia Ferrari a organizat marți seară un eveniment special pentru prezentarea oficială a noului monopost cu care va concura în sezonul 2020 al Formulei 1.

Noul monopost se numește SF1000 și reprezintă o evoluție a monopostului de anul trecut, în contextul în care 2020 este ultimul sezon desfășurat cu actualul regulament tehnic.

De altfel, Ferrari a păstrat același design pentru aripa față, însă zona plăcilor exterioare ale caroseriei beneficiază de o abordare mai agresivă, în timp ce spatele pare să fie mai îngust.

Întrucât designul propriu-zis al monopostui nu reprezintă neapărat un indicator pentru performanță, principalul subiect de discuție în cadrul evenimentului a fost legat de piloți. Charles Leclerc și-a prelungit recent contractul până în 2024, în timp ce acordul lui Sebastian Vettel urmează să expire la sfârșitul acestui an.

Anterior, reprezentanții Ferrari au confirmat că au avut două întâlniri cu Lewis Hamilton, însă șeful Mattia Binotto afirmă acum că Vettel este principala opțiune a echipei pentru 2021.

"Seb este prima noastră alegere în acest moment.

Este ceva ce discutăm cu el și vom continua să discutăm. Cu siguranță este prima opțiune, preferința noastră în acest moment", a declarat Binotto.

Presat să confirme că nu îl mai ia în calcul pe Hamilton pentru un contract pentru anul viitor, Binotto a preferat să fie evaziv în declarații. "Ne concentrăm pe piloții noștri. Nu îl luăm în considerare în acest moment", a adăugat el.

Via Ferrari, The Race

Comentarii (11)

  • Costel
    ce-o fost aseara la Teatro Valli mi-o intrecut toate asteptarile , un autentic act de cultura pentru care o meritat fiecare secunda din asteptarea lunga de 2 luni si 10 zile de la ultima cursa iar vedeta incontestabila a serii ,monopostul SF1000 mie-mi genereaza urmatoarea concluzie : perfectiunea ii generatoare intotdeuna de veneratie !

    is convins ca la Brackley lucrarea Ganditorul apartinand lui Auguste Rodin si-o gasit astazi multi adepti in frunte cu totto wollff , james allison ,hamilton ,bottas iar kaleniuss ii intr-o cumpana majora daca decizia Benz de a continua programul in F1 o fost cea potrivita si nu una pripita fiindca SF1000 alaturi de vettel aflat la varsta optima pentru performanta si secondat de un leclerc dispus sa renunte la "cutezantele" din 2019 is in posesia tuturor atributelor pentru a genera rivalilor doar un statut minor si insignifiant in sezonul care-i pe cale sa inceapa

    grazie Camilleri ,grazie Elkann !
    grinta Binotto !
    forza ferrari !
    24 3
  • @Costel
    Păi nea Costele, singura "cutezanță" a lui Leclerc este că îl cam surclasează pe Vettel ! Și pentru o așa obrăznicie, eu aș propune să-l pedepsim și să-l punem să piloteze cu spatele ! Ce zici, bună idee, nu ?
    17 2
  • Costel
    DAV ,

    momentu-i mult prea solemn pentru a se sincroniza cu eventuale polemici , tocmai de aceea iti propun un armistitiu in ceasurile ce urmeaza pan' la testele de la Montmelo : un caucazian in combinezon rosu campion mondial in 2020 , detaliu care-s convins ca-mi confirma inca o data ingaduinta si gentiletea dar care nu face altceva decat sa scoata si mai pregnant in evidenta declaratia din 05.02.2020 a directorului sportiv Laurent Mekies al carui diletantism generat musai de lipsa crasa de profesionalism a francezului merita sanctionat asa cum se cuvine de "eruditii" AM atunci cand si-o permis sa-l catalogheze pe sebastian vettel ca fiind "a natural leader"
    11 5
  • @Costel
    Acuma nea Costele trebuie să fim onești și să recunoaștem că în ultimii doi-trei ani, Vettel a avut orice, numai față de "natural leader" nu ! Da' poate că anul ăsta s-a săturat de luat bătăiță la poponețul gol și ne arată că mai știe câte ceva din ce arăta cu ani în urmă, nu ? Nu de alta, dar i-au proiectat până și mașina de anul ăsta după stilul propriu, deci nu mai are nici-o scuză dacă nu livrează !
    Uite, promit solemn că, pănă după Australia, nu te mai supăr cu nimic ! După ... mai vedem !
    10 0
  • https://www.youtube.com/watch?v=lXJG7VsYvcc

    PS: cu dedicatie speciala pentru Costel
    2 0
  • Îmi place cum arată noul monopostul Ferrari (mai ales din faţă, poza 6) însă mi se pare că eleronul spate este cam îngust în comparației cu cel al monopostului RBR (Mercedes încă nu ştiu cum arată) ceea ce ar însemna mai puţină aderenţă -deşi poate fi o părere eronată. Cu toate acestea, dacă ma uit în ultima poză în care apar piloţii şi Binotto, îmi e destul de clar că nu va fi echipa câştigătoare (nici la constructori, nici la piloţi). În poză văd un Leclerc dezamăgit, un Binotto care pare din alt film (eventual de comedie) şi un Vettel plictisit. D.p.m.d.v., deşi nu sunt fan Ferrari, pentru ca echipa să progreseze ar trebui ca 2 din cei 3 să plece.
    2 1
  • Costel
    @ oooff ,

    fa-ti un bine si ignora cu nonsalanta toate stirile obscure care circula haihui pe internet si ramai ancorat numai pe AM unde informatiile is intotdeauna veridice iar cei mai multi dintre comentatori is dispusi sa-ti sara-n ajutor cu cele trebuincioase pentru inlaturarea acestor atat de nocive spasme ale fake-news-ului care-s mai mult decat inoportune intr-un moment somptuos pentru Maranello generat de prezentarea magistralei si infailibilei creatii purtand si un nume sacru pe deasupra: SF1000
    5 1
  • Fac fix aceeasi prostie ca si anul trecut cu eleronul acela fata care va uza anvelopele ca naiba. Nu stiu ce e in capul lor, abia schimbasera dupa mai bine de jumatate de an pierdut, acum iar gresesc, astia sunt cu capul.
    Sa vezi ca iar se umfla in pene in teste.
    5 0
  • Da, poza aia spune totul. De mama Omida avea nevoie Ferrari, sa ghiceasca in poze.
    1 0
  • Alex.......cumetre eleronul este in spate aia ce spui tu este aripa toata ziua.
    Stii ca asta este doar de prezentare si nu configuratia finala? Stii ca la teste o sa fie 2 monoposturi diferite?
    Nu spun ca automat o sa rupa gura targului ca nu am vazut nici un monopost la treaba dar asa ca idee.
    4 0
  • Care i-ati furat pastilele lui Costel?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru