Ferrari, ți se pregătește ceva: McLaren 720S debutează anul viitor ca urmaș al actualului 650S

de Bogdan Mirică
Luni, 12.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren lucrează la un înlocuitor pentru actualul 650S. Modelul se va numi 720S și va avea, după cum o sugerează și numele, 720 de cai putere.

Gama de mijloc a producătorului englez McLaren, denumită Super Series, are în centru supercarul 650S. Modelul are deja o carieră îndelungată pe piață și ar putea fi înlocuit în viitorul apropiat.

Prototipuri ale modelului, botezate cu numele de cod P14, au fost deja spionate în timpul testelor, iar designerul șef Frank Stephenson a declarat recent că înlocuitorul va avea un aspect mai agresiv chiar și decât vârful de gamă P1.

O publicație germană a aflat că Mclaren face ultimele pregătiri înainte de lansarea înlocuitorului, care ar urma să se numească 720S, ca o sugestie a ceea ce se ascunde sub capotă: 720 de cai putere, storși dintr-un motor nou, un V8 de 4.0 litri, alăturat unui sistem hibrid. Arhitectura ar urma să înlocuiască în viitor actualul motor de 3.8 litri.

Urmareste Automarket
Și tot în viitor McLaren va introduce o nouă structură modulară din fibră de carbon.
Printre tehnologiile inovative de care se va bucura viitorul McLaren 720S se numără și o planșă de bord care poate fi coborâtă atunci când este selectat modul de rulare Track. Astfel, cel de la volan va avea o vizibilitate mai bună.

De asemenea, numărul butoanelor se va reduce considerabil, sistemul multimedia urmând să fie responsabil cu operarea tuturor funcțiilor.

Informațiile preliminare vorbesc despre un debut oficial în luna martie a acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, însă data ar putea fi ușor optimistă.

Comentarii (2)

  • hm, maresc motorul?
    cum vine plansa aia de bord?
    1 2
  • Abia astept versiunile 850S si-apoi, evident, 990S - am auzit ca p-asta o lanseaza odata cu limitarea vitezei la 90 pe toate soselele. :-)
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru