Fiat 500e nu va fi comercializat şi pe piaţa din Europa

de Sebastian Toma
Marti, 27.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat nu va comercializa versiunea electrică a lui 500 şi pe piaţa din Europa, anunţă reprezentanţii mărcii. Modelul va costa aproximativ 35.000 de dolari pe piaţa din SUA.

Fiat 500e, versiunea electrică a lui 500, nu va fi comercializat pe piaţa din Europa, anunţă AutomotiveNews. Vestea vine de la Olivier Francois, şeful global al mărcii italieneşti. Versiunea electrică a lui Fiat 500 are o autonomie de 160 kilometri şi are un preţ apropiat de 35.000 de dolari. În timp ce alţi constructori pregătesc adevărate ofensive electrice pe piaţa din Europa, cei de la Fiat nu au nicio intenţie de a lansa un asemenea model pe Bătrânul Continent.

Versiunea americană a lui Fiat 500, pe care este bazat şi electricul 500e, este produsă în Mexic, într-o uzină a grupului Chrysler. Fiecare unitate 500e vândută va aduce pierderi situate între 8.000 şi 10.000 de dolari, potrivit datelor citate de Sergio Marchionne, şeful Grupului Fiat. Cei de la Fiat au introdus acest model pe piaaţ americană pentru a respecta anumite cerinţe obligatorii în unele state din SUA, care vizează promovarea vânzărilor de vehicule cu zero emisii de CO2.

General Motors a prezentat o versiune electrică a lui Chevrolet Spark, model pe care îl va lansa la Salonul Auto de la Los Angeles. Această versiune dezvoltă 130 CP şi are nevoie de mai puţin de opt secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.

Pe lângă noutăţile tehnice, noul Chevrolet Spark EV vine cu cinci noi nuanţe de caroserie şi cu noul sistem multimedia MyLink, care a debutat în premieră europeană pe crossover-ul Trax, la Salonul Auto de la Paris.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • Este logic, spre deosebire de US, in EU inca nu exista o piata pentru masinile electrice.
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru