Fiat 500e, primele imagini şi informaţii oficiale ale modelului electric bazat pe 500

de Sebastian Toma
Vineri, 16.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat a prezentat primele imagini ale lui 500e, versiunea electrică a lui 500, care va fi dezvelită public la Salonul Auto de la Los Angeles.

Fiat 500 va primi o versiune electrică la Salonul Auto de la Los Angeles, numită 500e. Electrificarea modelului italian nu constă în simpla înlocuire a motorului, ci vine şi cu modificări estetice. Astfel, caroseria conceptului este vopsită într-o nuanţă stridentă de portocaliu, bara faţă are un ornament inferior vopsit alb, jantele au un model diferit, iar pragurile laterale prezintă şi ele un set de ornamente dedicate. Versiunea electrică a lui Fiat 500 are şi un alt interior, decorat în alb şi portocaliu. Noul interior prezintă alte ceasuri de bord şi o altă unitate de comandă a transmisiei.

Versiunea electrică a lui Fiat 500 va fi expusă în premieră la Premiile Muzicale Americane, în data de 18 noiembrie, pe când debutul său public va avea loc la Salonul Auto de la Los Angeles, la sfârşitul lunii curente. Pentru moment, cei de la Fiat nu au dezvăluit specificaţiile tehnice ale acestui model, 500e fiind prima electrică a Grupului Fiat. Partenerii lor americani, cei de la Chrysler, au avut în portofoliu mai multe concepte electrice, eliminate la scurtă vreme după ce au fost achiziţionaţi de marca italiană.

Fiat 500e va fi comercializat pe piaţa din California începând cu anul 2013.

Pentru moment, italienii nu au specificat dacă vor oferi acest model şi pe altă piaţă. Sufixul aplicat lui 500 provine de la cuvântul "Elettra", iar prototipurile care pregăteau acest model au fost surprinse de diverşi fotografi-spion în urmă cu mai bine de doi ani. Încă de atunci, zvonurile anunţau un motor electric de aproximativ 100 CP, cuplat unei baterii litiu-ion de capacitate necunoscută.

Via Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru