Fiat Topolino revine: ar putea fi un cvadriciclu electric, frate cu Citroen Ami

de Alexandru Monenciu
Sambata, 09.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, Fiat ar urma să lanseze un cvadricilu, geamăn cu Citroen Ami și Opel Rocks-e. Mai mult, acesta ar putea fi denumit Topolino.

În urmă cu doi ani, Citroen a lansat cvadriciclul electric Ami, iar în vara anului trecut, Opel a prezentat lumii întregi un model identic, dar redenumit Rocks-e. Tot anul trecut, constructorul francez a comercializat peste 9.000 de exemplare Ami la nivel global.

În 2022, grupul Stellantis intenționează să producă 15.000 de exemplare Ami și 5.000 de unități Opel Rocks-e, ambele fiind asamblate la uzina din Kenitra, Maroc.

Potrivit celor mai recente informații, Fiat ar urma să aibă la rândul său în gamă un cvadriciclu electric, identic cu cele două. Constructorul italian de automobile l-ar fi prezentat deja dealerilor, iar debutul pe piață ar fi programat pentru anul viitor.

Mai mult, Fiat ar urma să denumească noul cvadricilu Topolino, un nume cel mai des asociat cu celebrul model 500.

Citroen Ami este echipat cu un motor electric, capabil de 8 CP, și o baterie de 5.5 kWh. Cel mai probabil, și viitorul cvadriciclu Fiat va avea același pachet tehnic. Viteza maximă este de 45 de km/h, iar autonomia ajunge până la 75 de kilometri.

via Automotive News

Comentarii (1)

  • Pacat de istoria numelui topolino
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru