Fiat depășește Peugeot în familia Stellantis. Este cea mai vândută marcă din portofoliu în 2022

de Alexandru Monenciu
Luni, 27.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În 2022, Fiat a fost cea mai vândută marcă din portofoliul Stellantis. Constructorul italian a livrat peste 1.2 milioane de mașini anul trecut, majoritatea ajungând în Europa și America de Sud.

Grupul Stellantis include 16 mărci auto, inclusiv unele care au un portofoliu bogat de modele. Cele mai bune exemple sunt Peugeot și Citroen.

Chiar și așa, cea mai vândută marcă a grupului, în 2022, nu a fost niciuna dintre cele două. Titlul îi aparține în schimb lui Fiat care, anul trecut, a livrat peste 1.2 milioane de unități la nivel global. Ca o comparație, Peugeot a livrat 1.056.182 de mașini în același interval.

Peste 80% din vânzările Fiat au venit din Europa și America de Sud. Fiat a fost lider de piață în Brazilia, Turcia și, desigur, Italia.

Singurul model cu zero emisii Fiat, 500e, a fost comercializat în circa 120.000 de exemplare în 2022. Dintre acestea, 66.000 au fost înmatriculate în Europa.

Anul trecut, Fiat 500e a fost cea mai vândută mașină cu zero emisii în Italia, a doua cea mai vândută în Franța și a treia în alte 10 piețe europene importante, inclusiv în Germania.

via Carscoops

Comentarii (3)

  • Mircea Badea
    nu are cum. poate in africa....iar 500e e un fel de broscuta electrica, nu-i pot intelege pe cei ce le cumpara.
    1 4
  • Si eu sunt surprins Mircea, acuma interesant este numărul de masini cu care a reușit “performanța”, adică un număr relativ mic pentru o marcă de volum. Vestea tristă este că Stellantis o duce prost per total.
    Știu ca nu te reprezintă, dar dacă Peugeot nu venea cu SUV-ulețe era si mai nasol.
    1 2
  • Peugeot nu vinde cu preturile tampite pe care le au, sau CItroen la fel. Opel idem.
    A dat strechea in astia.
    Sa intelegi ca fiat 500 e o masina iconica si multi parinti vor cumpara pt fetele lor la 18 ani asa ceva. E micuta si buna de parcat pe oriunde, vizibilitate buna si capabila sa fie lasata in multe locuri cand donsoara se duce la facultate. Si imaginea din subconstient este mult superioara fata de "un amarat de peugeot" pt cei care o folosesc.
    Cand se uita la peugeot vad o masina pt saraci. Cand se uita la fiat500 vad o masina chic.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru