Fiat lansează urmaşul lui Linea la sfârşitul lunii mai - primul teaser oficial

de Sebastian Toma
Vineri, 08.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Italienii de la Fiat vor prezenta succesorul lui Linea la finalul lunii mai. Aceştia au publicat o imagine teaser a viitoarei berline compacte din gamă.

Fiat Linea va primi în acest an un succesor, iar modelul va împărţi platforma cu urmaşul lui Bravo. Reprezentanţii mărcii italiene nu au specificat cum se va numi viitorul lor model compact, programat să debuteze la finalul lunii mai 2015, dar au publicat o imagine teaser a acestuia. Imaginea respectivă surprinde posteriorul vehiculului văzut din profil, în cadru fiind cuprinse doar stopul dreapta spate, capacul portbagajului şi o secţiune din bara de protecţie şi aripa dreapta spate, toate cu titlul de "viitoarea berlină compactă de la Fiat".

Italienii vor prezenta noua lor berlină compactă în cadrul Salonului Auto de la Istanbul. Decizia prezentăţii din Turcia este strâns legată de faptul că modelul va fi fabricat în acea ţară, la uzina din Bursa. Debutul comercial al noii berline compacte de la Fiat va avea loc în toamna lui 2015 pe peste 40 de pieţe, incluzând Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Ai vizitat vreodată o fabrică auto? Fiat oferă un tur virtual prin Google Earth al uzinei din Melfi

Urmareste Automarket
Noul sedan compact de la Fiat este bazat, cel mai probabil, pe noua platformă "Small US Wide" a concernului FCA, care echipează modelele Fiat 500L, 500X şi Jeep Renegade.
Succesorul lui Linea va concura în segmentul lui Citroen C-Elysee şi Peugeot 301, precum şi cu alte berline compacte accesibile. Modelul speră să iasă în evidenţă prin design-ul său, fiind realizat de Centre Stile FCA Torino în colaborare cu Tofas (partenerul turc al italienilor) şi prin nivelul de confort asigurat de habitaclu şi capacitate de încărcare a portbagajului.

La nivel estetic, primul teaser prezintă un design care aminteşte puternic de Fiat Viaggio, berlina compactă dezvoltată de italieni pentru piaţa din China.

Via Carscoops | Fiat

Comentarii (10)

  • Este o masina "noua" din 2012 lansata pe piata din China :
    http://it.wikipedia.org/wiki/Fiat_Viaggio#/media/File:Fiat_Viaggio_03_China_2013-03-03.jpg

    http://it.wikipedia.org/wiki/Fiat_Viaggio
    15 2
  • Scrooge
    Asteptam cu interes un model nou Fiat care (speram) nu e derivat din 500 :)......Bine acum, surpriza nu cred ca va fi foarte mare, cred ca va avea liniile lui Viaggio.
    9 2
  • Dodge Dart de Europa....
    7 3
  • Dodge Dart e un sedan foarte misto. Bine, normal in America are si motorizari pe masura insa la noi oricum ar fi inutile in cazul Fiat Linea care e o masina relativ ieftina si care trebuie sa consume putin. Probabil ca si finisarile vor fi la un nivel mai mic fata de Dodge.

    Sunt foarte curios sa o vad insa in acelasi timp sper ori sa nu mai fie produsa in Turcia ori sa fi crescut intre timp calitatea automobilelor Fiat produse acolo. O spun pentru ca am prieteni si cunostiinte care si-au luat prima generatie si au venit cu mici defecte gen aer conditionat cu toane care ba functiona ba nu, bord imbinat bine in partea stanga langa portiera si cu spatiu de bagai un deget in partea opusa...Motorizarile au fost fiabile insa.
    4 3
  • Andrei
    Dupa imaginea teaser, tind sa cred ca noul Fiat Linea va avea un design asemanator cu Chrysler 200 2015.
    http://image.motortrend.com/f/wot/1401_2015_chrysler_200_starts_at_22695_slightly_less_than_outgoing_model/64890181/2015-chrysler-200-in-detroit-side-view.jpg
    3 1
  • Arata chiar bine Viaggio asta, nu arata low cost si seamana mult cu Dart ( poate aceeasi masina cu unele modificari ) . Daca va semana cu Dart & Viaggio va fi un hit!
    4 5
  • Doamne miluieşte. Popa prinde peşte
    4 2
  • Mesteru'
    Pai si mosu facea sarmale pai cu un ceaun legat de cooaie
    2 1
  • hazard
    lanseaza urmasul unei catastrofe... succes!
    4 1
  • George
    Linea a fost o porcarie. Nu cred ca se vor schimba prea multe.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru