Fiat lansează versiuni hibride pentru 500X și Tipo. Sistem mild-hybrid de 48 de volți și 130 de cai putere

de Tiberiu Safta
Joi, 17.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul italian a lansat versiuni hibride pentru modelele compacte 500X și Tipo. Odată cu lansarea acestor noi derivate, Fiat își completează gama de modele electrificate. Fiat 500X Hybrid și Tipo Hybrid vor fi disponibile din primăvară.

Modelele Fiat 500X și Tipo au primit versiuni cu motorizări electrificate. Mai exact, noile 500X Hybrid și Tipo Hybrid dispun de propulsoare mild-hybrid de 48 de volți.

Ambele modele sunt echipate cu un motor pe benzină de 1.5 litri, turbo și care dezvoltă 130 de cai putere și un cuplu de 240 Nm. Alături de motorul termic este prezent și sistemul micro-hibrid de 48 de volți, care dezvoltă, de unul singur, 15 kilowați. Versiunile hibride ale lui Tipo și 500X accelerează de la 0 la 100 km/h în 9.3, respectiv 9.4 secunde. Ambele modele sunt disponibile doar cu o cutie automată în 7 trepte, cu dublu ambreiaj.

Cu ajutorul sistemului micro-hibrid, cele două modele pot fi conduse cu motorul termic oprit pentru o perioadă mai lungă de timp. Potrivit Fiat, în regimul combinat WLTP, motorul termic poate rămâne oprit 47% din timp. În regim de condus urban, propulsorul pe benzină va putea rămâne inactiv 62% din timp. Astfel, Fiat promite emisii mai scăzute cu până la 11% a nivelului de CO2.

Evident, mașinile pot recupera energie la decelerare sau la frânare.

Ca dotări standard, ambele mașini sunt echipate cu: sistem de frânare de urgență autonomă, sistem de păstrare a benzii de rulare, recunoașterea semnelor rutiere, detectare oboseală șofer, asistent inteligent pentru limitele de viteză, fază lungă adaptivă și un sistem de monitorizare a unghiului mort. Opțional, cele două mașini pot fi echipate și cu sistem de acces fără cheie, precum și o cameră de marșarier.

Noile Fiat 500X Hybrid și Tipo Hybrid sunt disponibile cu aceleași niveluri de echipare ca versiunile convenționale, inclusiv echiparea specială RED. Cele două mașini vor fi disponibile în Europa începând din luna aprilie. Din 2023, Fiat va începe să lanseze modele pur electrice pentru ca în 2027 să aibă un portofoliu complet de mașini cu zero emisii.

via Fiat

Comentarii (3)

  • Somebody
    Frumoase mașini, 500X, problema e ca se poate livra doar cu "o cameră de marșarier" ... As vrea optional doua. Însă cum Fiat nu oferă posibilitatea, zic pas.
    2 3
  • Edikkk
    "hibride"

    mda
    1 5
  • Nu-s nasoale și-s chiar fiabile Ficățelele-n ultima vreme, doar motoarele Firefly dezamăgesc prin consum (cu 10-15% mai mare decât concurența).
    A, și cutiile automate Fiat de ultimă generație au reacții întârziate ori kick-down-uri aiuristice, că până și testerii italieni le beștelesc.
    Ce mai rămâne deci din ele? - nu prea știu. :-P
    P.S. De acord, alt minus e că n-au două camere -- eu fără 3 camere și dependințe nici nu discut. :-)
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru