Fiat lansează versiuni micro-hibride pentru 500 și Panda: italienii spun că emisiile sunt reduse cu 30%

de Paul Cosma
Joi, 09.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat a anunțat lansarea unor versiuni micro-hibride pentru modelele 500 și Panda, care vor ajuta la reducerea emisiilor cu 30%. Primele vehicule electrificate de la Fiat vor utiliza un motor pe benzină de un litru și 70 CP împreună cu un sistem micro-hibrid de 12 volți conectat la un acumulator Li-Ion.

Anul 2020 a dat startul electrificării la Fiat, italienii urmând să lanseze în curând viitorul 500, un model 100% electric ce va fi produs la Torino.

Până la momentul prezentării lui Fiat 500e, constructorul a anunțat primele vehicule electrificate din gamă. Este vorba despre 500 și Panda, care vor beneficia de versiuni micro-hibride.

Noile modele hibride utilizează un motor pe benzină de un litru și 3 cilindri, care generează 70 de cai putere, alături de un sistem micro-hibrid de 12 volți conectat la un acumulator Li-Ion.

Noile versiuni promit o reducere a emisiilor cu 20-30% și vor fi disponibile începând din februarie (pentru 500 Hybrid), respectiv martie (pentru Panda Hybrid).

Via Fiat

Comentarii (4)

  • ecosportivu
    bravo fiat asa le mai tineti 15 ani pe piata
    bagati si editii speciale in fiecare luna cu alte abtibilduri ca merg la fraieri
    17 2
  • Tembelus Rex
    Nu te obliga nimeni prietene sa-ti iei Fiat....am auzit ca sunt defectuoase (mai ales astea NOI cu garantie) - rad acum iti dai seama....cum sa-ti iei tu Tipo cel mai ieftin la 9 000 prin rabla....Cu banii astia iti tragi un A4 tdi de moare lumea.....sa ne traiesti. Autohaus-urile "va iubeste". La multi, multi ani!
    9 9
  • Fiat 500 si Panda vor castiga premiul pentru cele mai longevive modele din secolul XXI, poate doar fuziunea cu PSA sa le dea planurile peste cap.
    10 2
  • fuziune cu psa mda desi va fi o fisiune mai mult la fel ca aia cu Opel cu adoptarea 1.2 puretech in 10 variante pe toate modelele
    cu hibridizare la harneala pe 12-48 volti ca sa compenseze cilindreea de drujba pe linia europeana a eco-libertatii in austeritate obligatorie
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru