Fiat lucrează la o versiune crossover a lui Panda, numită Panda XL

de Sebastian Toma
Luni, 03.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat Panda ar putea primi o versiune crossover în următorii ani, aceasta fiind denumită Panda XL, anunţă nemţii de la AutoBild.

Esential 3 SUV-uri va produce Fiat la uzina sa din Melfi.
1.600 unităţi pe zi este capacitatea maximă a uzinei italiene.
Fiat Panda ar putea primi o nouă versiune crossover, care va purta sufixul XL, anunţă nemţii de la Auto Bild. Modelul ar putea împărţi platforma cu noul 500X, deşi unele voci anunţă un model de clasă compactă, adevărata destinaţie a lui Panda XL nefiind încă dezvăluită. Producţia va începe în 2014, spun zvonurile, iar fabrica Fiat din Melfi se va ocupa de noul crossover bazat pe Panda. Pe aceeaşi linie de producţie, concernul Fiat-Chrysler va produce modelul entry-level din gama Jeep şi noul Fiat 500X, semn că modelele respective au mai multe componente în comun.

Viitorul Fiat 500X va fi un crossover cu uşoare veleităţi off-road, concentrat pe design şi atitudine. Modelul va fi oferit atât în versiuni cu tracţiune faţă, cât şi în versiuni cu tracţiune integrală. Reprezentanţii constructorului italian se aşteaptă ca versiunile cu tracţiune faţă ale modelului să fie mai căutate de clienţi, această nişă nefiind axată pe aventurile off-road. Gama de motorizări a lui 500X, care ar putea fi comună cu cea a lui Panda XL, include diesel-ul de 1.3 litri din gama Fiat şi mai multe motorizări otto supraalimentate.

Urmareste Automarket
Fiat a investit peste un miliard de euro în uzina din Melfi pentru a pregăti facilitatea pentru producţia de crossovere.
Încă de la început, Fiat a anunţat că va produce două crossovere noi la uzina sa din Melfi. Ajunsă la capacitate maximă, uzina ar fi capabilă să livreze 1.600 de unităţi pe zi. Alături de câţiva constructori japonezi şi de mărcile din Grupul Volkswagen, Fiat a rămas printre puţinii constructori de volum care nu au intrat în ”jocul” SUV-urilor de segment B şi a crossoverelor dezvoltate pe modelele mici din gamă.

Via Autobild.de

Comentarii (1)

  • Va inlocui Sedici/SX4
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru