Fiat negociază un parteneriat cu Google pentru maşini autonome: "Toate discuţiile sunt confidenţiale"

de Daniel Popescu
Vineri, 29.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Fiat-Chrysler negociază un parteneriat tehnologic cu Google, însă CEO-ul Sergio Marchionne a refuzat să ofere detalii, întrucât discuţiile sunt confidenţiale.

Fiat-Chrysler este unul dintre puţinii constructori care nu au în portofoliu hibrizi sau maşini electrice, iar până în prezent nu a intenţionat să dezvolte tehnologii autonome.

Publicaţia americană Wall Street Journal afirmă însă că producătorul este în ultimele faze ale unei negocieri cu furnizorul de servicii de internet Google pentru dezvoltarea unui parteneriat tehnologic. Pentru moment, nu este clar care va fi natura exactă a parteneriatului, însă sursa citată afirmă că utilitara Chrysler Pacifica va fi primul model implicat în această colaborare.

Urmareste Automarket
Cele două părţi au refuzat să comenteze informaţiile, însă CEO-ul Sergio Marchionne a oferit câteva indicii cu privire la negocieri, despre care a afirmat că sunt confidenţiale.
Cert este ca primele informaţii oficiale despre un astfel de parteneriat sunt aşteptate chiar în cursul acestui an.

"Nu putem fi selectivi în aranjamentele pe care le facem cu potenţiali parteneri non-auto. Avem nevoie de timp pentru a afla dacă aceste acorduri sunt relevante din punct de vedere comercial pentru Fiat-Chrysler. Sperăm să avem ceva de spus în public pe marginea acestui subiect în 2016. Acum nu pot spune nimic pentru că ceea ce se întâmplă este confidenţial", a precizat el.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • " Fiat-Chrysler este unul dintre puţinii constructori care nu au în portofoliu hibrizi sau maşini electrice, iar până în prezent nu a intenţionat să dezvolte tehnologii autonome"

    Fiat 500E - electric , din 2013 in SUA.
    Chrysler Pacifica - Hybrid ( 2016)
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru