Fiat Panda a stabilit un nou record mondial pe distanţa Londra-Cape Town

de Bogdan Mirică
Luni, 11.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat Panda a reuşit să parcurgă cu bine traseul dintre Londra şi Cape Town. totodată, modelul italian şi cei doi temerari britanici care s-au aflat la volan au stabilit şi un nou record mondial pe acest traseu.

În luna noiembrie a anului trecut, doi temerari britanici îşi propuneau să stabilească un nou record de timp pe traseul Cape Town-Londra, unind astfel două continente. Călătoria lor, începută în data de 1 februarie, s-a încheiat cu succes şi le permite să îşi înscrie numele în Guiness Book.

Pentru a stabili un nou record, Young şi Brace au parcurs 16.500 de kilometri, de la hotelul Mount Nelson din Cape Town până la Marble Arch în Londra. Cei peste 15.000 de km, au fost împărţiţi în aproximativ 1600 de kilometri pe zi, străbătuţi prin ţări ca Botswana, Libia, Etiopia sau Tunisia.

Esential 16.500 de kilometri a parcurs Fiat Panda între Cape Town şi Londra.
Cei doi britanici, Philip Young şi Paul Brace, sunt primii aventurieri care reuşesc să doboare vechiul record Londra-Cape Town, aparţinând unui fost soldat britanic, John Hemsley, care a parcurs distanţa dintre cele două oraşe în 14 zile, 19 ore şi 26 de minute.

Efortul lui Young şi Brace este cu atât mai impresionant cu cât sunt primii turişti care conduc pe frontiera de uscat dintre Sudan şi Egipt, precum şi pe graniţa de nord a Libiei.

Ambele zone au fost deschise special pentru a cei doi, în condiţii normale ele fiind interzise din cauza atacurilor teroriste.

Urmareste Automarket
Dacă recordul trecut a fost obţinut într-un Land Rover, pentru cel actual, britanicii s-au folosit de un Fiat Panda, echipat cu motorul TwinAir de 0.9 litri.

Despre maşina italiană, Young a declarat: ”Ne-am simţit bine să o conducem.

Cei doi cilindri s-au descurcat perfect, sunt suficienţi pentru depăşire şi pentru a te strecura prin oraş şi pentru a menţine o viteză medie ridicată.”

via autocar

Comentarii (6)

  • Bravo lor!
    9 2
  • MArfa
    8 2
  • Frumos! :)
    6 0
  • Sunt curios acum ce-or sa zica aia care clamau lipsa fiabilitatii masinilor Fiat!
    8 3
  • @Misa: cu o floare nu se face primavara... Fiat nu produce numai Panda; mai face si alte modele :D
    Oricum toate au un inceput...
    4 5
  • ceva recorduri doborate de vw? ioc
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru