Fiat prezintă 5 concepte noi. Toate vor fi transformate în modele de serie

de Tiberiu Safta
Luni, 26.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat a prezentat oficial nu mai puțin de 5 concepte noi, bazate pe o platformă unică. Toate conceptele vor fi transformate în modele de serie, iar primul va fi lansat în vara acestui an.

Constructorul italian a dezvăluit 5 concepte noi care anunță viitoare modele de serie pentru următorii 4 ani. Noile concepte sunt bazate pe o platformă unică, modulară, iar acestea vor fi toate transformate în modele de serie. De altfel, primul concept va fi transformat în model de serie în iulie 2024 și va fi urmat de câte un model nou pentru următorii 4 ani, până în 2027.

Toate cele 5 concepte noi sunt inspirate de modelul Fiat Panda din prima generație și sunt reprezentate sub forma celor mai populare variante de caroserie. De asemenea, toate modelele vor fi disponibile în versiuni cu motoare termice, hibride și electrice.

Bineînțeles, toate cele 5 modele vor avea în componență și materiale mai prietenoase cu mediul și renunță, astfel, la materiale poluante, cum ar fi cromul, aliajele, pielea și chiar spuma din interiorul scaunelor.

Fiat CITY CAR

Primul concept, care va fi și primul model de serie, se numește, simplu, City Car. Acesta este o reinterpretare modernă a lui Fiat Panda din prima generație, însă este mult mai mare în dimensiuni și are o caroserie cu un design futurist.

Partea din față prezintă o semnătură luminoasă sub forma unor pixeli mari, cu lumini animate. De altfel, această semnătură luminoasă este prezentă și la celelalte 4 concepte.

Inclusiv semnătura luminoasă a stopurilor este aceeași cu cea din față și aceeași la toate cele 5 concepte. Mai mult, Fiat spune despre acest concept că are un design inspirat de celebra clădire Lingotto, fosta fabrică Fiat cu o pistă de teste pe acoperiș.

PICK-UP

Al doilea concept este un Pick-Up și este urmașul modelului Strada, un model vândut în America de Sud. De altfel, Fiat Strada este chiar cea mai vândută mașină pe piața din Brazilia. Versiunea de serie a conceptului Fiat Pick-Up va fi disponibilă și în Europa.

FASTBACK

Conceptul cu numărul 3 promite să fie unul sportiv. În prezent, Fiat nu mai are în gamă un model de performanță (nu includem aici modelele Abarth), însă acest lucru urmează să se schimbe odată cu viitoarea versiune de serie a conceptului Fastback.

Interesant este faptul că noul concept Fastback este considerat a fi urmașul vechiului Fiat Fastback și al lui Tipo, două modele de mare succes în Brazilia, respectiv în Orientul Mijlociu și în Africa.

SUV ȘI CAMPER

Al patrulea concept este Fiat SUV, sau Fiat Giga-Panda, așa cum îl mai numește constructorul italian. La final, cel de-al cincilea concept este Fiat Camper și va fi un viitor model de serie pregătit pentru aventură.

La final, Fiat ne oferă și o imagine cu interiorul celor 5 concepte, cu un design minimalist și futurist. Bineînțeles, acesta cuprinde și câteva materiale sustenabile, cum ar fi plastice reciclate și bambus.

via Fiat

Comentarii (2)

  • WTF.... atat pot sa zic despre ce vad aici
    2 4
  • Johnny
    What the fun
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru