Fiat Punto va fi înlocuit de o versiune cu cinci uși a modelului 500

de Mircea Meșter
Luni, 30.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat va marșa pe lărgirea liniei 500 în detrimentul unor modele de tradiție, care vor ieși din gamă. Acesta este și cazul lui Punto, care va fi înlocuit în 2015 de un Fiat 500 cu cinci uși.

După ce vânzările Fiat au luat-o la vale mai ales din cauza pieței italiene foarte slabe în ultimii trei ani și a zonei europene în revenire de formă, șefii companiei vor alege să se concentreze pe succesele de piață și să renunțe la modelele care nu au reușit să se ridice la înălțimea așteptărilor proprii. Acesta este cazul lui Punto, model despre a cărui dispariție din gama Fiat v-am mai povestit la mijlocul acestei luni

Noi informații venite dinspre britanicii de la Auto Express arată că Punto va fi într-adevăr înlocuit cu o versiune cu cinci uși a lui Fiat 500, însă numele modelului rezultat nu este cunoscut încă. Foarte interesant este faptul că "versiuni cu cinci uși a lui Fiat 500" se referă exclusiv la design, care va fi preluat și adaptat, deoarece platforma de producție a noului model va fi cea a generațiilor recente Punto, care va fi ușor modificată și modernizată. 

Evident, Fiat nu va aduce elemente spectaculoase la nivel de motorizări, gama disponibilă pe viitorul model urmând să fie împrumutată de pe actualele Panda și 500

Comentarii (6)

  • Marketing ! Au prins acum ceva timp un filon de aur cu modelul 500 si acum incearca sa ne convinga ca filonul se intinde pe kilometri si intraga gama Fiat e bogatie curata...

    ...nu ca filonul e mic si restul e piatra si nisip, deci praf, promisiuni sprijinite pe eter. Nu dom'le, Fiat e aur masiv!

    Hai sa fim seriosi !

    Mi se pare destul de grav ca Fiat declara indirect ca nu exista ca producator in afara de 500 (implicit segmentul mini).
    14 3
  • Uno, Tipo, Tempra, Croma. Mi-e dor de ele si sincer mi-as dori mult sa vad modele noi cu aceste nume care sa fie masini accesibile pentru segmentele din care fac parte, nu cum se intampla acum cu gama 500 care are preturi spre premium (probabil ca in 2-3 ani vor sa se bata de la egal la egal cu Mini).
    9 3
  • @ Andy
    In Europa marca Fiat multumita lui Marchione este in pericol sa dispara . Nu numai ca a fost depasita la vanzari de Audi, BMW si Mercedes dar si de Toyota si Skoda iar in 2014 si Hyundai ( marca Hyundai si nu grupul ) va depasi foarte probabil la vanzari pe cei de la Fiat . Marca Fiat nu este prezenta in clasamentul primilor 10 producatori in Europa ( dar ii regasim pe cei de la Audi, BMW si Mercedes ) si nu are nici macar un model in clasamentul celor mai vandute 10 modele din Europa ( in schimb este prezent BMW cu Seria 3 ) . Ca fapt divers, in 1989 grupul Fiat domina autoritar piata auto din Europa cu cele 3 marci pe atunci de volum ( Fiat, Alfa Romeo si Lancia ) cu o distanta confortabila fata de locul 2 de atunci in Europa si anume VW Group ce avea tot 3 marci ( VW, Audi si Seat ), Skoda urmand sa intre in grupul VW in 1991 . De atunci s-au schimbat unele lucruri .....
    16 3
  • Europenii au vazut ce cutii pot produce cizmarii si si-au scos capul din fund : SFARSIT!
    8 1
  • Inlocuitorul lui Punto se va inspira ca design de la 500 dar platforma este cea a actualului Punto, usor modificata? Nici macar o platforma noua? Atunci va trebui sa fie considerabil mai ieftin decat concurenta, altfel Fiat se va duce si mai mult la vale in Europa.
    6 5
  • @ dan_grc
    Ca sa dezvolti o platforma noua pentru clasa mica, masinile bazate pe acea platforma trebuie sa sa se vanda anual intr-un numar foarte mare pentru a fi rentabila investitia ori nu este cazul celor de la Fiat ( S. Marchionne a declarat ca nu vor dezvolta o noua platforma de clasa mica pentru ca in cazul unui esec Fiat poate friza falimentul ) . Chiar si Toyota a luat decizia ca viitorul Yaris sa imparta platforma tehnica cu noua Mazda 2 . Din pacate aceasta stire pare sa confirme stirea ca Alfa Romeo MiTo si Giulietta nu vor mai avea urmasi ( si Fiat Bravo nu va avea un urmas conventional in clasa compacta urmand sa fie inlocuit de un crossover similar lui Nissan Qashqai ) .
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru