Fiat refuză participarea la singurul salon auto organizat în Italia

de Sebastian Toma
Luni, 18.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanţii Fiat au anunţat că nu vor participa la ediţia 2014 a Salonului Auto de la Milano. Vorbim despre singurul eveniment de acest gen programat în Italia în decursul anului viitor.

Esential 30 la sută este cota de piaţă a Fiat în Italia.
Fiat nu vrea să facă experimente în domeniul saloanelor auto de pe piaţa indigenă, anunţând că nu va participa la ediţia 2014 a Salonului Auto de la Milano. Evenimentul are rolul de a înlocui Salonul Auto de la Bologna, care ar fi trebuit să ajungă la ediţia 38 în anul 2013, dar a fost anulat din lipsa expozanţilor. Acum, organizatorii evenimentului spun că mutarea la Milano este soluţia şi aşteaptă ca Fiat şi alte mărci importante să se răzgândească în privinţa participării. După cum subliniază şi cei de la Automotive News, prezenţa la acest eveniment este dictată de costuri şi de situaţia pieţei auto din Italia, unde cei de la Fiat au avut de suferit din cauza vânzărilor slabe.

"Credem că nu există condiţii pe piaţă pentru a crea un nou salon. Problemele întâmpinate pe piaţa auto în ultimii ani au dus la închiderea saloanelor importante din marile oraşe europene", spun reprezentanţii Fiat.

Opinia celor de la Fiat în privinţa acestui eveniment este importantă, deoarece marca are o cotă de piaţă de 30 de procente în Italia. Reprezentanţii mărcii italiene nu se plâng degeaba, deoarece vânzările de automobile noi din Italia sunt aşteptate să atingă aproape 1.3 milioane de unităţi în 2013, în condiţiile în care anul 2007 avea un vârf istoric de 2.5 milioane unităţi. În plus, participarea la un salon auto important aduce costuri ridicate pentru orice expozant, proporţionale cu mărimea şi complexitatea standului.

Urmareste Automarket
Organizatorii evenimentului refuză să anunţe câte mărci vor participa la ediţia 2014 a Salonului Auto de la Milano.
În ceea ce priveşte poziţia celor de la Fiat, preşedintele companiei care organizează evenimentul, tranşează rapid situaţia: "Fiat produce maşini, nu organizează spectacole sau evenimente. Sunt convins că-şi vor reconsidera poziţia după ce vor vedea proiectul pentru Salonul Auto de la Milano", explică Alfredo Cazzola. Spre comparaţie, cel mai mare salon auto din Europa, cel de la Frankfurt, a avut 1.000 expozanţi în 2013, în timp ce ediţia 2012 a Salonului Auto de la Bologna, organizată de compania condusă de Alfredo Cazzola, a avut doar 133 standuri.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (3)

  • Dacia Plant
    Cu ce sa participe ? Cu struto-camilele 500 cu 5 si 7 locuri, alungite si modelate in toate stilurile posibile ? Eu cred ca era suficient sa lase modelul cu 2 usi care este o masina simpatica si chiar mi-as dori una. Trebuiau sa se concentreze sa lanseze ceva nou ca nu au mai facut nici o miscare de mult timp. Doar cu 500 ce l-au tot modificat, in rest nimic.
    14 2
  • Sandu al-III-lea
    Fiat si-a"americanizat"toate modelele.Chrysler si-a pus amprenta peste tot.Heloooo Fiat!!!Sunteti in Europa.Faceti modele pentru europeni.
    1 3
  • vai si eu am pus ochii pe un esseesees de vreo 180 cp in care simti ca traiesti si mai uiti de rahatul in care se balaceste romanica...ce lipsit de bun gust sint
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru