Salonul Auto de la Bologna a fost anulat din lipsă de expozanţi

de Sebastian Toma
Miercuri, 09.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ediţia 2013 a Salonului Auto de la Bologna a fost anulată din cauza lipsei de expozanţi, spun organizatorii evenimentului.

Singurul salon auto anual al italienilor, cel de la Bologna, a fost anulat, anunţă cei de la Reuters citând organizatorii evenimentului. Ediţia cu numărul 38 a evenimentului auto nu va mai avea loc din cauza lipsei expozanţilor. Potrivit organizatorilor evenimentului, niciun producător de automobile nu s-a arătat interesat de participarea la Salonul Auto de la Bologna din motive legate de costuri. Cei de la Reuters spun că un stand la un salon auto important costă peste un milion de euro pentru o singură marcă, iar vânzările slabe de pe piaţa din Italia nu îi motivează pe constructorii de automobile să investească în acest eveniment.

Ediţia 2013 a Salonului Auto de la Frankfurt a avut 1.000 de expozanţi, în timp ce ediţia 2012 a Salonului Auto de la Bologna a avut doar 133. Totodată, al şaselea an de declin al pieţei auto din Europa a adus vânzările de modele noi la cel mai slab punct din ultimii 20 de ani, cel puţin pentru prima jumătate a anului curent, ceea ce face producătorii de automobile circumspecţi în privinţa cheltuielilor pe care le-ar putea evita, mai ales că piaţa auto din Italia este la al doilea declin consecutiv al vânzărilor de automobile noi.

Urmareste Automarket
Vânzările de automobile noi din Italia au ajuns la 50% din nivelul atins în 2012, de unde şi reticenţa constructorilor de automobile în investiţia în standurile de la Bologna. Ediţia 2009 a acestui eveniment auto a fost scurtată la cinci zile tot din motive financiare, amintesc cei de la Reuters.
Salonul Auto de la Bologna ar fi trebuit să aibă loc între 3 şi 9 decembrie.

Via Reuters

Comentarii (7)

  • Nu-i nimic. Lasa ca avem noi!
    6 0
  • :))))
    @radu e destul de naspa situatia din Italia si nu numai....
    cand te gandesti ce masini si ce industrie auto 'are' Italia....e pacat
    8 0
  • Razica
    "Ediţia 2013 a Salonului Auto de la Frankfurt a avut 1.000 de expozanţi, în timp ce ediţia 2012 a Salonului Auto de la Bologna a avut doar 133." poate editia 201111111111111111111111
    1 5
  • razica
    scuzeeee.acum am vazut ca era frankfurt. scuzeee
    2 3
  • lasa tati ca s-au paastrat pt SIAB!!!!...apropo tot in corturi??!!
    3 0
  • Hunter
    O mica rectificare....la Bucuresti nu va fi SIAB ci doar SAB&A. Acel "I" nu are de-a face cu ceea ce se organizeaza cum spunea cineva mai sus in corturi. Nu are nimic de-a face asa numitul salon de anul acesta cu o recunoastere internationala, nefiind punctat in calendarul celor de la OICA ca atare. Ce o sa fie in Bucuresti o sa fie o adunatura de dealeri, care vor sa atraga atentia si poate mai fac ceva vanzari. Ceea ce nu e rau pe de-o parte, bine ca se mai organizeaza si atata si nu se intampla ca si in Italia.
    3 0
  • @tygh: Nu, ci intr-o hala ROMAERO
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru