Fiat suspendă pentru două săptămâni producţia la fabrica lui Panda

de Sebastian Toma
Miercuri, 18.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat a anunţat o pauză de două săptămâni la fabrica din Pomigliano pentru a regla raportul dintre cerere şi producţie. Uzina respectivă produce modelul Panda.

Fiat va suspenda producţia la uzina din Pomigliano preţ de două săptămâni, pentru a evita acumularea stocurilor inutile de vehicule. Uzina Fiat din Pomigliano produce modelul Panda şi va fi închisă în perioada 20-31 august, prelungind alte două săptămâni de oprire, când era programată vacanţa muncitorilor. Reprezentanţii Fiat au invocat dificultăţile de pe piaţa din Europa pentru a justifica suspendarea producţiei pentru încă două săptămâni. Salariaţii uzinei Fiat din Cassino analizează intrarea în grevă pentru a protesta faţă de posibila închidere a uneia dintre unităţile de producţie ale grupului în acea regiune.

În prima jumătate a anului curent, piaţa auto din Europa a scăzut cu 6.3 procente, marcând 6.89 milioane de unităţi. Între timp, piaţa din Italia a scăzut cu 19.7 procente, înregistrând doar 814.179 unităţi vândute în şase luni. Reprezentanţii Fiat spun că piaţa din Italia a ajuns la nivelul întâlnit în 1979, ceea ce prezintă o problemă serioasă pentru un constructor care deţine o cotă importantă a pieţei italiene pe segmentul modelelor de oraş, graţie lui Panda şi 500. Spre deosebire de 500, noua generaţie a lui Panda este produsă la o fabrică din Italia, de unde şi necesitatea suspendării producţiei preţ de două săptămâni.

Esential 16.5 procente reprezintă scăderea vânzărilor Fiat în Europa în primele şase luni ale anului, în raport cu aceeaşi perioadă a lui 2011.
Vânzările Fiat Group în ţările EFTA şi în Uniunea Europeană au scăzut cu 16.5 procente faţă de prima jumătate a anului trecut, totalizând 456.191 unităţi, potrivit datelor ACEA.
Fiat a închis uzina sa din Sicilia în 2011, iar renunţarea la încă o fabrică din Italia este posibilă dacă directorii concernului italian nu vor găsi un plan viabil economic pentru a menţine producţia la cotele actuale şi pentru a creşte profitabilitatea. Unele voci sugerează utilizarea capacităţii excesive de producţie pentru a construi automobile destinate pieţei din Statele Unite ale Americii.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (9)

  • Pacat......Fiat chiar produce niste modele cat de cat bune.Mai bine inchideau productia cei de la BMW,pentru ca nesatulii aia de la BMW oricum,nu au preturi ase mici cum are Fiat,iar fiabilitate ''nema'' .Barem la Fiat este intretinerea mica si piesele ieftine,chiar daca nu se tin foarte bine la fiabilitate ca ''Toyota '' sa zicem,sau ca Suzuki,sau ca Honda.etc.
    8 23
  • cristi
    Ce treaba are bmw cu aceasta stire?
    19 3
  • Eu cred ca cineva care avea Bmw i-a furat iubita mafiotului si de atunci a jurat URA ETERNA, sa moara BMW:)
    14 5
  • Dan......Daca vrei sa jucam un rol,pai hai sa il jucam pana la capat.

    Da asa este ,chiar veni-se unul la mine cu BMW x5,si mi-a furat iubita,dar datorita fiabilitatii si indistructibilitatii Toyotei,am reusit sa il prind.Incerca sa fuga cu BMW-ul,iar el fugind asa ,a lovit prima groapa,a lovit-o si pe a doua,iar dupa aceia a luat-o la dreapta pe un drum de munte,acolo iar a mai lovit un damb,(eu fiind pe urmele lui,si lovind tot ce lovea si el,numai ca sa nu il scap),iar dupa o curba la stanga pe munte,si fiind langa el,atunci el ma loveste puternic in aripa din spate,iar eu pierd controlul si ma rostorn cu Toyota in rapa,masina mea facandu-se varza (dar din pacate scapasem cu cateva zgarieturi,asta si datorita sigurantei de 5 stele,pe care Toyota o daruieste clientilor).Buun.El nestiind ca se pune cu un autoturism marca Toyota,a crezut ca va scpa dupa aceasta patanie.Dau din cheie,nu porneste,dau din a doua iar masina porneste (efectul era '''wow'', Toyota ''best reliability''')si pornesc cu masina avariata pe urmele lui,dupa cateva tururi pe mute il gasesc,el gonind cu viteza cu gandul ca scapa,dar iesindu-i in calea el trage de volan iar masina lui se opreste intr-un tufaris,dar se pare ca intr-un final din cauza avariilor suferite,bmw-ul lui nu mai porneste din cauza fiabilitatii,si uite asa imi recupera-sem iubita.Deci pot sa zic ca este adevarat sloganul ''TODAY-TOMOROW-TOYOTA''.Oricat ai merge zilnic masina rezista.Ti-a placut dane?
    12 15
  • Mai mi-a placut, ai imaginatie, gramatica nu prea ai, daca desparti " veni-se ,recupera-sem"...Totusi ce Toyota aveai de l-ai prins? Ca daca aveai LC, o masina exceptionala off-road, la prima curba mai tare te rasturnai fara sa te loveasca el, deci pe sosea nu prea aveai sanse de aia nu avea dc sa traga pe-un drum de munte, iti dadea"fum". Dar ma bucur ca s-a terminat cu bine. Am mai remarcat ceva.." bmw-ul lui nu mai porneste din cauza fiabilitatii" :)) .Si uite asa nici "fiabi-li-tate" nu stii ce inseamna, dar uite, nu-ti dau vot negativ, ai fost simpatic:)
    10 1
  • catre admin, se poate un ban la Mafia, care polueaza forumul cu frustarile lui personale?
    10 3
  • .marius.
    Oh, poor James May... :|
    7 0
  • @ Mafia
    GET A LIFE !!!
    6 1
  • @Dan-eu cand scriu mult ma grabesc,de aceea am mai si facut si cateva greseli gramaticale,dar nu-i bai...
    ''Toyota Rav4''......masina cu pricina.
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru