Fiat va construi în Italia SUV-uri sub mărcile Fiat şi Jeep

de Sebastian Toma
Vineri, 21.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat va investi un miliard de euro în fabrica sa din Melfi, Italia, pentru a construi SUV-uri de segment B. Acestea vor fi comercializate atât sub sigla Fiat, cât şi sub sigla Jeep.

Fiat a anunţat astăzi că va construi SUV-uri de segment B în Italia. Pentru a le construi, italienii vor investi un miliard de euro pentru modernizarea fabricii din Melfi, care va asigura fabricaţia acestor modele. SUV-ul de segment mic al italienilor va fi comercializat atât sub sigla Jeep, cât şi sub sigla Fiat. Italienii şi-au revizuit o declaraţie anterioară, anunţând că vor produce întâi modelul cu sigla Jeep, lansarea versiunii Fiat a modelului urmând să debuteze ulterior.

"Am decis să ne îndepărtăm de modelele de volum şi să urcăm pe un segment superior. Aceasta va fi singura fabric din lume care va produce un nou SUV mic pentru marca Jeep. Mulţi spun că alianţa Fiat-Chrysler a luat ceva din Italia. Astăzi, arătăm exact opusul. Fără această alianţă, investiţia de la Melfi nu ar fi fost posibilă.", au declarat Sergio Marchionne şi John Elkann, două persoane extreme de importante pentru marca Fiat.

Noul SUV al mărcii Fiat se va numi 500X şi va debuta în cea de-a doua jumătate a anului 2014.

Versiunea Jeep a modelului de segment B se numeşte B-SUV în primă fază şi va debuta în prima parte a anului 2014, iar toate versiunile sale vor avea tracţiune integrală. Sergio Marchionne doreşte ca Fiat să lanseze 16 modele noi până în 2016, care să ducă la producţia a două milioane de unităţi pe an în fabricile din Europa. Marchionne consideră că acest plan va duce la amortizarea cheltuielilor până în 2015 sau 2016.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • Imi si imaginez un 500 supra inaltat cu sigla de jeep.... Sau, de ce nu, un Panda 4X4....
    Or denumi unii chestia asta "globalizare", "strategie economica" etc....
    Pentru mine termenul potrivit ramane tot "BLASFEMIE!"
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru