Fiat va deveni marcă pur electrică în 2027, în Europa

de Tiberiu Safta, Foto:Depositphotos.com
Joi, 24.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Stellantis, compania care deține Fiat, a anunțat rezultatele financiare pentru anul 2021. Același raport relevă faptul că Fiat va deveni o marcă pur electrică din 2027, la nivel european.

După un singur an de existență, Grupul Stellantis a publicat raportul cu rezultatele financiare pentru 2021. În cadrul aceluiași raport a apărut și informația că Fiat va deveni o marcă pur electrică în Europa, în 2027. Potrivit raportului, Fiat 500e a fost cel mai bine vândut model în segmentul mașinilor de oraș, în 12 țări din lume. Modelul electric a fost vândut în 44.000 de exemplare în 2021, la nivel mondial.

Tot anul trecut, Fiat a rămas lider de piață în Italia, Turcia și Brazilia. Marca italiană a devenit lider de piață și în America de Sud, cu o cotă de 13.9% în 2021.

Acum, Fiat se pregătește să lanseze un model electric nou, care va fi prezentat anul acesta sau în 2023. De altfel, raportul Stellantis indică faptul că grupul își propune să scoată pe piață nu mai puțin de 17 modele electrice noi în următorii doi ani.

Pentru a facilita tranziția către producția de mașini electrice, Stellantis va investi 31 de miliarde de euro pentru a transforma uzinele sale în fabrici de vehicule electrice până în 2025.

Inclusiv uzina de la Mirafiori din Torino va fi transformată pentru a produce astfel de vehicule. Stellantis va mai investi și în uzina de la Termoli pentru producția de baterii electrice.

via Stellantis

Comentarii (4)

  • Seriff
    Abia mai vand termice, ma mir ca mai exista Fiat, cine o sa le cumpere electricele?
    Drum bun si faliment scrie pe ei.
    9 4
  • IN 2027 sau DIN 2027? Ca sunt lucruri total diferite.
    6 3
  • Daca in ultimii doi ani marii lumii au fost intelesi intre ei(stiti voi bine cu ce),cu vrajeala ecologista n-o sa mai mearga,o sa faca ceva China,Rusia si chiar America pe masinile electrice,energii sustenabile si alte ineptii verzi sforaitoare. Ramane senila Europa sa moara de foame si sa-i traga un plumb in picior celei mai mari industrii ale sale?Oricum ar fi,in Europa purceaua e moarta in cotet!
    5 4
  • Cum zice si Serif-ul… Fiat abia vând termice si cu câteva mici excepții au dat-o in bara in a-si alege o strategie adaptata cererii. Unul din marele minusuri a fost si este fiabilitatea.
    Ca si parte a unui grup mare, teoretic au acces la tehnologie si nu numai… poate si ceva pe parte de management si strategie.
    Faptul ca au hotărât sa treacă exclusiv pe electrice in 5 ani se poate schimba foarte simplu, motive si scuze vor găsi toți. Între timp trebuie sa supraviețuiască… si fără o schimbare majora nu le dau foarte mari șanse.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru