Ford 1.0 Ecoboost, premiat de publicaţia americană Popular Mechanics

de Bogdan Mirică
Joi, 04.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a primit încă o recunoaştere pentru performanţele motorului 1.0 Ecoboost. De această dată, premiul vine de la o publicaţie americană.

Ford primeşte încă o recunoaştere pentru motorul său Ecoboost de 1.0 litri. De această dată din partea publicaţiei Popular Mechanics, care i-a atribuit titlul ”Breakthrough Award”.

În fiecare an, revista selectează 10 inovaţii tehnologice care contează pentru publicul larg. Alături de motorul Ecoboost, cel mai nou membru al familiei de motoare Ford, Popular Mechanics a mai premiat un nou tip de cameră video şi o imprimantă 3D cu preţ abordabil.

Unitatea cu trei cilindri de 1.0 litri poate oferi până la 125 de cai putere. Motorul este unul dintre cele mai silenţioase din gama Ford şi este capabil să ofere performanţe foarte bune cu un consum redus. Raportat la un motor care nu a suferit o operaţie de downsizing, noul 1.0 Ecoboost consumă cu 20% mai puţin.

Ford intenţionează să vândă motorul de un litru şi pe piaţa din Statele Unite. 

via puregreencars

Comentarii (2)

  • Marian
    Si ce ii retine sa nu o faca, sa il vanda si la americani. Posibil sa fie reticenta americanlor la astfel de "jucarii"? Daca nu e in V nu e motor?
    9 2
  • AndreiRN
    Un motor pt scurta folosinta nu este dorit de cunoscatori auto americani.
    3 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru