Ford a creat o ediție specială a modelului Mustang dedicată misiunilor spațiale Apollo

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 18.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a creat un exemplar special al modelului Mustang. Ediția specială este dedicată misiunilor spațiale Apollo și are la bază un Mustang GT. Modelul Mustang Apollo este unicat și va fi vândut la licitație în scopuri caritabile.

Pentru a marca cei 46 de ani trecuți de la misiunea spațiala Apollo 11 care a dus primii oameni pe Lună, Ford a creat un exmplar special al modelului Mustang. Numit Ford Mustang GT Apollo Edition, acest unic exemplar a fost personalizat cu elemente specifice din perioada misiunilor spațiale lunare. La fel ca și racheta Saturn, folosită pentru a propulsa misiunile Apollo, modelul Ford Mustang GT Apollo a fost vopsit în alb și negru și ornat cu elemente specifice ca steagul american și inscripția United States of America. Modelul se mai remarcă printr-o serie de elemente aerodinamice speciale, ca de exemplul spoilerul față impresionant, precum și pragurile laterale.

Acest unic exemplar a fost cred de Ford pentru Experimental Aircraft Association (EAA). Ford și EAA sunt parteneri și compania auto a creat o serie de modele în serie limitată pentru EAA pe care le-a vândut la licitație pentru a susține financiar activitatea acestei societăți. Cine dorește să achiziționeze modelul Ford Mustang GT Apollo trebuie să participe la licitația care va fi organizată pe 23 iulie în cadrul evenimentului EAA AirVenture Oshkosh 2015.

Va trebui să fie generos, pentru că exemplarele anterioare pregătite de Ford pentru EAA s-au vândut cu sume impresionante ce au totalizat 3 milioane de dolari.

Via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru