Ford a dezvăluit o versiune de circuit a supercarului GT: noul Ford GT Mk II are 700 de cai putere și costă un milion de euro

de Daniel Popescu
Joi, 04.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford GT Mk II este o versiune de circuit a supercarului GT echipată cu un motor de 3.5 litri și 700 de cai putere. Modelul de curse va fi comercializat pentru circa un milion de euro, iar producția este limitată la 45 de unități.

Ford a prezentat joi primele imagini și detalii tehnice despre versiunea pentru circuit a supercarului GT.

Aceasta a primit numele oficial Ford GT Mk II și mizează pe un motor Ecoboost de 3.5 litri care generează 700 de cai putere, cu 53 de cai putere în plus comparativ cu versiunea de serie.

Acesta este acompaniat de cutia de viteze automată cu dublu-ambreiaj cu 7 trepte disponibilă pe GT, însă a fost calibrată pentru performanțe sporite pe circuit. De asemenea, Ford a implementat o nouă tehnologie pentru răcirea motorului pentru a permite rularea unității de propulsie la cea mai bună performanță.

GT Mk II preia numeroase elemente de la versiunea de serie, dar mai ales de la versiunea GT cu care constructorul american a câștigat Cursa de 24 de ore de la Le Mans din 2016 la clasa GTE Pro.

Aripa spate cu două elemente a crescut semnificativ în dimensiuni și, împreună cu alte noutăți aerodinamice, a condus la o creștere cu 400% a forței de apăsare aerodinamică comparativ cu Ford GT.

În plus, Ford a eliminat posibilitatea de a ajusta gardă la sol și modurile de condus, ceea ce a condus la o scădere a masei cu 90 de kilograme.

Constructorul american mizează pe aceleași frâne de pe versiunea de serie, însă acestea au fost acoperite cu jante de aliaj de 19 inch.

La interior, GT MK II este echipat cu scaun Sparco pentru șofer, în timp ce scaunul pentru pasager este opțional, la care se adaugă un sistem pentru achiziția de date.

Noul Ford Mk II a fost dezvoltat în colaborare cu partenerii de la Multimatic și va fi disponibil în numai 45 de unități. Prețul recomandat de producător este de 1.2 milioane de dolari, echivalentul a puțin peste un milion de euro.

Via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru