Ford a început investițiile pentru al doilea model pe care îl va produce la Craiova: "Avem nevoie de infrastructură"

de Daniel Popescu
Sambata, 20.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a început investițiile pentru adaptarea uzinei de la Craiova pentru a produce un al doilea model începând din 2019, însă insistă că are nevoie de modernizarea infrastructurii rutiere.

Ford a anunțat în primăvara acestui an că începând din 2019 va produce un al doilea model la uzina pe care o deține la Craiova, pe lângă SUV-ul Ecosport care este exportat pe întregul continent european.

Attila Szabo, directorul general al Ford România, a anunțat că producătorul american a început investițiile și că producția uzinei va crește, în contextul în care producția Ecosport nu va fi afectată de introducerea celui de-al doilea model.

"Anul viitor principalul proiect va fi cel de-al doilea model la Craiova. Investiţia a început, este în proces, dar nu putem spune când va demara producţia anul viitor. Cu siguranţă capacitatea de producţie va continua să urce, iar faptul că vom lansa în producţie un al doilea model nu înseamnă că producția lui Ecosport va scădea", a declarat el pentru Ziarul Financiar.

Ford va investi în total 200 de milioane de euro pentru adaptarea uzinei și va avea nevoie de încă 1.500 de angajați pentru noul model.

Totuși, Szabo insistă că Ford are nevoie de o infrastructură rutieră mai bună pentru a putea exporta mai repede și mai eficient mașinile în țările vest-europene.

"Infrastructura rămâne un punct slab. Avem nevoie de drum expres spre Piteşti, de centuri la Balş şi Slatina şi de operaţiuni mai rapide la Curtici", a adăugat el, cu referire la punctul de trecere al frontierei de la Curtici.

Pentru moment, drumul expres Pitești - Craiova există doar pe hârtie, iar proiectul prevede o durată de cel puțin 3 ani pentru realizarea lucrărilor.

Via Ziarul Financiar

Comentarii (5)

  • maaaii...spuneti drept, voi astia de la Ford vreti autostrada sa puteti pleca mai usor din tara, asa'i?

    Las' ca va stiu eu....pisicherilor!
    18 4
  • VNaftuli
    Și noi avem nevoie de infrastuctură; poate facem o coaliție pentru infrastructură.
    10 0
  • Corocsenie Adrian
    La cate impozite si taxe platesc statului roman, cred ca numai din banii aia se faceau autostrazile cerute de ei.
    15 2
  • eu nu inteleg unde produc astia sau au de gand sa fabrice sute de mii de masni... daca treci prin fata uzinei nu pare prea mare si nici spatii pt extinderea ei nu sunt (arata mai degraba a uzina pt un producator de serie mica)
    2 11
  • Edikkk
    Bravo Ford, huooo guvernul româniei.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru