Undă verde pentru drumul expres Craiova - Pitești: lucrările vor dura cel puțin 3 ani

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 07.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Drumul expres Craiova - Pitești va necesita un an pentru proiectare și alți doi ani pentru execuția lucrărilor, potrivit anunțului pentru lansarea licitației.

Autoritățile au oferit la sfârșitul acestei săptămâni primele informații despre lucrările de construcție la drumul expres Craiova - Pitești. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat procedura de licitație și, cu această ocazie, a oferit și primele termene de realizare a drumului expres.

Astfel, proiectarea drumului expres va dura un an, în timp ce execuția propriu-zisă a lucrărilor va necesita încă doi ani. Cu alte cuvinte, drumul expres Craiova - Pitești va fi finalizat la cel puțin 3 ani de la desemnarea câștigătorilor licitației.

Proiectul are o valoare totală de 820 de milioane de euro, iar traseul număra 121.1 kilometri și a fost împărțit în 4 tronsoane. Primul tronson va avea 17 kilometri, va începe de la varianta de ocolire Nord a Craiovei și va traversa teritoriile administrative ale localităților Craiova, Gherceşti, Pieleşti şi Robănești.

Al doilea tronson are aproape 40 de kilometri și trece prin Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina şi Valea Mare, în timp ce al treilea tronson măsoară 31.75 kilometri și traversează Valea Mare, Priseaca, Scorniceşti, Optaşi, Tătulești şi Coloneşti.

În fine, ultimul tronson, cu o lungime de aproape 32 kilometri, va trece prin Lunca Corbului, Albota, Costeşti, Bradu, Suseni și Oarja.

Chiar dacă nu va avea regim de autostradă, pe drumul expres viteza maximă admisă va fi de 130 km/h. De altfel, principalul element care diferențiază drumul expres de o autostradă clasică este că banda de urgență va avea o lățime de numai 1.5 metri.

Via Adevărul

Comentarii (1)

  • Intr-un absurd interviu imaginar:

    - Unde te vezi peste 3 ani?
    - La stadiul de proiect.
    16 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru