Ford a rezolvat problema bateriei. Producția lui F-150 Lightning, reluată

de Alexandru Monenciu
Vineri, 03.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul american de automobile anunță că producția lui F-150 Lightning va fi reluată în 13 martie. Aceasta a fost oprită în luna februarie după ce a fost descoperită o problemă la baterie.

Modelul cu zero emisii Ford F-150 Lightning a intrat în producție la finalul lunii aprilie 2022. Șapte luni mai târziu, constructorul american anunța că F-150 Lightning a adunat 200.000 de comenzi.

La începutul lunii februarie a venit, însă, ghinionul. Un exemplar F-150 Lightning, care aștepta să fie inspectat înainte de a fi livrat, a fost cuprins de flăcări în timp ce era la încărcat. Imediat, Ford a oprit producția.

Mai mult, exemplarele care așteptau să fie livrate au fost oprite la fabrică. Chiar și așa, Ford nu a rechemat în service mașinile care au fost deja livrate.

Din câte se pare, presupusa problemă a bateriei a fost rezolvată, astfel că producția lui F-150 Lightning va fi reluată în 13 martie. Exemplarele oprite în fabrică, de care vorbeam mai sus, rămân pentru moment în custodia celor de la Ford.

Constructorul din Dearborn nu a precizat, nici acum, cauza concretă a problemei, dar a menționat că lucrează împreună cu furnizorul pentru ca aceasta să nu se mai repete.

via Ford

Comentarii (5)

  • Ford are o lungă experiență în rezolvarea problemelor. Ecoboost și powershift sunt exemple concrete de cum rezolvă Ford probleme. :)
    Au investigat problema bateriilor, n-au găsit nimic și reiau producția pentru că întotdeauna vor exista clienți neinformați la care se adaugă pateticii cu brelocul companiei după care sunt ahtiați... apa, aerul și fraierul
    18 3
  • faptul ca au remediat problema e bine.
    ca exemplarele care așteptau să fie livrate au fost oprite la fabrică iar e bine.
    dar ca rechemarea în service pentru mașinile care au fost deja livrate nu s-a intamplat si mai mult ca sigur nu se va petrece, este o magarie patentata ford.
    16 3
  • Nici tu nu crezu ce spui ;)
    10 2
  • @sheriff
    in electrica te invidiaza toata lumea, chiar si dutz, in dizal doar manelistii.
    6 11
  • @papagal electric
    Mai vedem ce respect de sine vor mai avea deținătorii de spring după ce se lansează citroen e-c3 la jumătate de preț.
    Prosteala electrică va face multe victime, an de an oferta va evolua în timp ce papagalii țepuiți se vor amăgi că puteau să ia țepe și mai mari. :)

    P.S. Chiar mă bucur că suferi! :)
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru