Ford cheamă în service 322.000 de mașini comercializate în Europa: Mondeo, Galaxy și S-Max prezintă risc de incendiu la baterie

de Daniel Popescu
Marti, 24.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat că va rechema în service aproximativ 322.000 de mașini comercializate în Europa din cauza unui risc de incendiu la baterie. Modelele afectate sunt Mondeo, Galaxy și S-Max.

Ford se confruntă în această perioadă cu o nouă campanie de rechemare în service pentru mașini pe teritoriul Europei, după ce inginerii au identificat o posibilă defecțiune tehnică.

Constructorul american a anunțat că va rechema în service 322.000 de unități ale modelelor Mondeo, Galaxy și S-Max ca urmare a faptului că acidul din baterie se poate scurge și poate defecta senzorul de sistem pentru acumulator.

Într-o astfel de situație, bateria se poate supraîncălzi și poate determina apariția unui risc de incendiu.

De acest defect sunt afectate unitățile produse între februarie 2014 și februarie 2019 la uzina din localitatea spaniolă Valencia.

De departe, cea mai afectată piață de acest recall este Germania, acolo unde sunt anuntate peste 101.000 de unități pentru recall, adică aproape o treime din numărul total. De asemenea, în Marea Britanie sunt afectate 56.000 de unități, în timp ce restul de aproximativ 165.000 de unități au fost comercializate pe principalele piețe Ford din Europa.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Adrian M
    Pfuuu, noroc c noi avem Kuga si Fiesta :)
    2 1
  • Producatorul bateriei va platii, ghinion.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru