Ford educă tinerii pentru o carieră în industria auto: compania a inaugurat un Laborator de Mecatronică la un colegiu din Craiova

de Daniel Popescu
Vineri, 31.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a inaugurat la Colegiul Ștefan Odolgeja din Craiova un Laborator de Mecatronică în cadrul căruia elevii vor învăța despre ingineria mecanică, electronică, digitală sau a telecomunicațiilor.

Urmareste Automarket
Ford România a anunțat vineri inaugurarea unui Laborator de Mecatronică în cadrul Colegiului Stefan Odolgeja din Craiova, la capătul unei investiții de 100.000 de dolari într-un proiect demarat cu 6 luni în urmă.

Fondurile au fost alocate pentru dotarea Laboratorului cu cele mai moderne echipamente care le vor da ocazia elevilor să ia parte la cursuri practice și să înțeleagă mai bine industria de producție.

Mecatronica este o știință mutidisciplinară care combină ingineria mecanică, electronică, ingineria digitală, ingineria telecomunicațiilor, ingineria de sistem și ingineria sistemelor de control.

"Mecatronica este o știință complexă care le oferă viitorilor specialiști din domeniul auto o mulțime de oportunități de dezvoltare. Din acest motiv vrem să oferim tinerilor elevi craioveni din noua generație șansa de a se apropia de această disciplină. Ford a ales să facă acest lucru investind în Laboratorul pe care îl inaugurăm astăzi și în care elevii pot să ia parte la cursuri practice predate de profesori specializați", spune John Oldham, Președinte Ford România și Director al Uzinei Ford de la Craiova.

În plus, pentru a încuraja elevii, Ford a anunțat și un program de burse de studiu pentru 15-20 de elevi ai colegiului începând din anul școlar 2017-2018.

Via Ford

Comentarii (9)

  • Colegiul Stefan ODOBLEJA.....Sunteti varza murata fratilor...
    3 1
  • ford sa faca niste interioare la modelele lor si sa ne lase cu vrajeala.
    5 11
  • ce interioare? vrei sa dormi in masina?
    mai degraba sa puna un buton "sport".
    1 3
  • 745, Ford face exact ceea ce-ți lipsește ție: educație. Te poți înscrie la acel colegiu sau te poți angaja la Ford. Acolo poți contribui la îmbunătățirea interioarelor Ford.
    9 4
  • @Popescu:
    Știi cine a fost"Stefan Odolgeja"?
    1 3
  • Mergi la munca si lasa vrajeala.

    Este de ajuns cat ai stat pe capul parintilor, e timpul sa faci ceva.
    4 5
  • Fă-ți tu un bine și du-te la un doctor!
    2 4
  • Sau ia o greblă și împușcă-te!
    2 1
  • la munca cu tine
    3 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru