Ford F-150 Lightning a ajuns în Europa. Primul exemplar a fost livrat în Norvegia

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 14.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a livrat primul exemplar F-150 Lightning pe pământ european. Mai exact, acesta a ajuns la un client din Norvegia.

În aprilie 2023, constructorul american de automobile anunța că pick-up-ul electric F-150 Lightning va fi disponibil și în Europa. Tot atunci, Ford declara că Norvegia va fi prima țară unde clienții vor putea comanda acest model.

Derulăm pe repede înainte până în prezent când Ford tocmai a livrat primul F-150 Lightning pe pământ european. În Norvegia, desigur. Clientul a optat pentru o versiune F-150 Lightning Lariat Launch Edition, finisată în nuanța exterioară Antimatter Albastru Metallic.

Această ediție de lansare pornește de la 90.300 de euro în Norvegia.

Este echipată cu 2 motoare electrice, așadar tracțiune integrală, care dezvoltă în total 458 CP și 1.050 Nm cuplu. Mulțumită unei baterii de 98 kWh, mașina poate parcurge până la 429 de kilometri cu o singură încărcare.

via Ford

Comentarii (12)

  • 90.000!!! Se lansează și gata, multe nu o să auzim/vedem de un pick up la banii ăștia. O astefel de mașină nu poate fi o soluție, o nevoie… este un gadget.
    5 6
  • Un MY cu aerodinamica de pe lume consuma 20% in viata reala. S-o creada Puchi pe aia cu autonomia de 430km la 98kwh baterie adica consum de sub 23%.
    5 6
  • George Simion
    astia nu au aflat de la specialistii romani ca nu e bune in sezonul rece?
    5 5
  • Diana Șosoacă
    Simioane, la EV e la fel ca la oameni când fac duș cu apă rece?
    1 2
  • Catalin
    Oare norvegienii sau americanii publica informația când va fi livrat primul Duster clientului român? Nuu. Și atunci de ce publicați voi asemenea rahaturi?
    3 5
  • Johnny
    Foarte util e portbagajul din locul motorului. Un avans major zic eu im fata celor conventionale.
    Pe masura ce trece timpul, electricele vor devenii tot mai performante. Vedem deja o evolutie majora in materie de design.
    3 3
  • Johnny
    Pe carcotasii de mai sus i- as intreba de unde stiu ei ca familia din poza nu are nevoie de un pick- up? Sunteti sigur ca nu au o ferma/ firma care necesita asa o masina?. Nu cred ca au luat- o sa se plimbe prin centrul orasului.
    4 4
  • Maşina asta de 3 tone face 100 km/h în 4,5-5 secunde.

    https://youtu.be/CkoquiSnqbk

    Invidioşii nu o să le placă maşina din toate pretextele,
    Cei sinceri o să le placă maşina, pentru că există multe motive.
    3 3
  • Fermă în Norvegia? Și-îți iei “catâr” de 100.000… ehe,he… doar dacă transporți droguri, ca pentru îngrășăminte și furaje există alte opțiuni. Rămâne cum am stabilit, un gadget!
    3 8
  • Catalin
    Luci Popa a publicat pe YouTube cu 9 luni !! In urma clipul cu prezentarea Fordului. Se consideră că cel din Norvegia nu mai este primul din Europa?
    1 0
  • Banditos
    genial!

    cu un gadget transporti decat droguri, gunoiul, furajele si ingrasamintele cu termice

    aproape ca nici electrificatii nu si-ar fi putut permite un astfel de... elitism
    4 1
  • Cetatenii din articol, proaspat posesori de f150 categoric nu au grija zile de maine, conturile lor clar nu s-au golit odata cu achizitia acestui ford. L-au luat pentru ca le-a placut si punct. Sau poate le-a placut sa fie primii, mai priviti nitel poza, nu par sa regrete vreo secunda achizitia, ba dimpotriva, citesc fericirea pe chipurile dumnealor, asa ca, nu le mai duceti voi grija.. inapoi la munca, tovarasi!
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru