Ford: faruri inteligente care se folosesc de localizarea mașinii pentru ști cum să ilumineze drumul

de Alexandru Monenciu
Vineri, 23.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Inginerii din cadrul departamentului de Cercetare și Inginerie Avansată Ford Europa lucrează la dezvoltarea unor faruri inteligent care se folosesc de locația mașinii pentru a ilumina drumul.

Farurile nu mai sunt de mult doar niște simple echipamente care te ajută să vezi și să fii văzut pe timp de noapte sau în condiții de lumină slabă. Cu timpul, farurile au devenit tot mai complicate, încorporând fel de fel de tehnologii.

Inginerii din cadrul departamentului de Cercetare și Inginerie Avansată Ford Europa lucrează acum la o tehnologie care să facă mai puțin stresant condusul, pe timp de noapte, pe un drum necunoscut.

Farurile inteligente gândite de Ford se folosesc de locația mașinii, în timp real, pentru a-i arăta drumul celui de la volan. Pe scurt, virajele și eventualele pericole sunt luminate dinainte ca șoferul să le observe.

Sistemul primește date GPS în timp real și le combină cu informații de geometrie foarte precise pentru a identifica virajele și intersecțiile. Un algoritm calculează traiectoria mașinii și viteza, ajustând mai apoi direcția farurilor.

Dacă mașina se află pe o porțiune de drum unde locația nu poate fi stabilită cu exactitate, sistemul continuă să funcționeze cu ajutorul camerei video și a mișcărilor volanului.

"Tehnologia de iluminare predictivă pe care o dezvoltăm acum ne va permite într-o zi să conducem pe întuneric fiind ghidați de faruri.

Acest nou sistem bazat pe hărți și locație este următorul pas în căutarea noastră de a face condusul pe timp de noapte la fel de ușor ca și pe timp de zi," a declarat Michael Koherr, inginer în cadrul Ford Europa.

via Ford

Comentarii (2)

  • mircea badea
    mda, un cornering predictiv desi oricum intorci volanul..

    cand apare night vision pe toate masinile, ca la avioane etc?

    sau pilot automat si filme pe sosea pt pasageri?
    12 2
  • Ce le mai place sa complice lucrurile.
    Totul e inteligent, mai putin omul din spatele volanului. :))
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru