Ford Focus electric va fi disponibil în Europa din 2013

de Bogdan Mirică
Luni, 03.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunţat că va lansa versiunea electrică a lui Focus şi pe piaţa europeană în 2013. Modelul vine cu un motor de 125 de cai putere şi o autonomie de 160 kilometri.

Prezenţi în cadrul târgului de produse electronice IFA, desfăşurat zilele acestea la Berlin, cei de la Ford au anunţat că anul viitor noul Focus electric va ajunge şi pe piaţa europeană.

Dezvoltată pe varianta hatchback a modelului compact, versiunea electrică vine cu un motor ”verde” ce dezvoltă 125 de cai putere şi 245 de Nm fără a emite nici un gram de CO2. Resursele sunt suficiente pentru a atinge o viteză maximă de 136 km/h.

Propulsorul electric este ţinut în viaţă de o baterie litiu-ion, produsă de LG Chem şi amplasată pe axa posterioară. Mai mică cu 30% decât o baterie nichel-metal, noul pachet litiu-ion asigură o instalare mult mai uşoară şi o autonomie mai mare. În cazul lui Focus electric, aceasta se opreşte la 160 de kilometri.

Esential 160 de Nm este autonomia unui Ford Focus electric.
Bateria poate fi reîncărcată de la o priză de tip casnic în aproximativ 8-9 ore, însă timpul poate fi redus la aproape jumătate dacă se optează pentru staţii dedicate.

via autoblog

Comentarii (3)

  • "ESENTIAL
    160
    de Nm este autonomia unui Ford Focus electric" 160 de km nu de nm
    4 0
  • Sluta rau tabla asta!
    3 19
  • ce treaba are ford si toyota in propozitie? Toyota nu are nici o electrica in oferta....Ford e cu un pas inainte de data asta

    Astept sa vad ca trec de la simpla masina de prezentare la ceva concret
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru