Ford Focus Sedan facelift - îmbunătăţirile se transmit şi variantei cu portbagaj

de Bogdan Mirică
Miercuri, 09.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford va dezvălui noul Focus Sedan facelift cu ocazia Salonului Auto de la New York. Berlina revizuită va ajunge apoi şi pe piaţa din Europa, cu aceleaşi modificări.

Ford completează gama noului Focus cu un facelift aplicat şi variantei sedan. Modelul va fi prezentat în premieră mondială cu ocazia Salonului de la New York, programat săptămâna viitoare. După debutul nord-american, Focus sedan facelift va fi adus şi în Europa.

Ford Focus facelift - imagini şi detalii cu cel mai tehnologizat model compact

Aşa cum era de aşteptat, revizuirea preia elementele de design introduse deja de modelele hatchback şi break. Partea frontală este dominată de aceeaşi grilă trapezoidală, blocurile optice au devenit acum mai înguste şi ceva mai agresive, iar capota şi spoilerul au fost redesenate. Posteriorul primeşte şi el stopuri uşor retuşate, un spoiler nou şi o altă uşă pentru portbagaj, însă, în linii mari, aspectul vechiului model nu se schimbă foarte mult.

Esential 8 inch este dimensiunea maximă a ecranului instalat pe noul Ford Focus Sedan facelift.
Interiorul a evoluat şi el, ergonomia fiind îmbunătăţită alături de materiale.
Lista de dotări standard include o cameră pentru marşarier, în vreme ce planşa de bord poate fi animată de un ecran de 4.2 sau 8 inch, în funcţie de ce sistem multimedia alege clientul.
Cum era şi normal, noua generaţie a sistemului Sync, introdusă deja în Europa, ajunge şi pe Focus sedan, garantând comenzi vocale intuitive, o conexiune rapidă la terminale mobile cu Android sau iOS şi o navigaţie la care americanii au lucrat împreună cu Ghidul Michelin.

Pe piaţa din Statele Unite, Ford Focus sedan facelift va fi oferit alături noul motor 1.0 EcoBoost de 1.0 litri, asociat unei cutii manuale cu şase rapoarte. Pe piaţa din Europa, această unitate pe benzină va fi completată de dieselurile TDCi şi de noul propulsor 1.5 EcoBoost produs la Craiova şi disponibil în versiuni de putere de 150 şi 180 de cai.

Specificaţiile motorului Ford Ecoboost de 1.5 litri, produs la Craiova

Comentarii (5)

  • Arata mai bine cu grila neagra decat cea bling-bling...
    9 0
  • Cred ca aveti o greseala in ultimul paragraf. Eu stiam ca Focus s-a vandut in US doar cu motorul de 2 litri pe benzina aspirat. Vezi si: http://www.ford.com/cars/focus/specifications/engine/

    Au in lista doar motorul de 2 litri + cel de 2 litri turbo de pe ST.
    0 0
  • Acum pot spune ca e cea mai reusita masina din segment.Doar Mazda 3 poate tine piept lui Focus facelift la capitolul design,la mecanica si motorizari Focus e superior.
    14 1
  • Dacia Plant
    Urasc masinile cu astfel de eleron. Ce naiba, nu-s GT-R sau masini cu sute de cai.
    7 4
  • Arata mult mai bine cu noua grila fata. Parca e mai agresiva masina. Dupa cum zicea cineva mai sus, mai putin bling-bling.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru