Ford Focus va fi retras în 2025. Aproape 3.500 de angajați ar putea fi concediați de la uzina din Saarlouis, Germania

de Alexandru Monenciu
Sambata, 10.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, Ford Focus va fi scos din producție în 2025. În consecință, 3.500 de angajați ar putea fi concediați de la uzina din Saarlouis, Germania.

La mijlocul anului 2022 am auzit pentru prima oară că Ford Focus va fi scos din producție în 2025. Tot atunci se spunea că uzina din Saarlouis, Germania, acolo unde este produs acest model, va asambla noua generație de modele electrice ale mărcii americane.

Dar, între timp planurile s-au schimbat. Acestea vor fi produse la uzina din Valencia, Spania.

În consecință, uzina din Saarlouis rămâne fără niciun model de produs. Din această cauză, 3.500 de angajați de la această fabrică vor fi concediați, iar Ford ar fi ajuns la o înțelegere cu sindicatul IG Metall în această privință.

Reprezentanții sindicatului au declarat că, după 2025, aproximativ 1.000 de locuri de muncă vor fi păstrate la uzina din Saarlouis, iar până în 2032 nu vor exista concedieri forțate. Mai mult, angajații vor putea pleca mai devreme și vor beneficia de un pachet de compensații.

Acestea fiind spuse, viitorului uzinei din Saarlouis rămâne incert. Au existat discuții cu chinezii de la BYD și Chery, pentru preluarea fabricii, iar Ford ar fi discutat și cu un producător german de panouri solare.

Dar, din câte se pare, constructorul american de automobile nu a ajuns la o înțelegere cu aceste companii.

via Carscoops

Comentarii (4)

  • Păcat, toate mașinile bune dispar din cauza SUV-urilor :(

    O mașină mai ,,fun to drive" ca Focus, nu o sa se mai facă vreodată...
    15 3
  • partea nasoala, mii de oameni care raman fara joburi.

    partea buna: iese din productie rapandula, deci mai putini tepuiti pe viitor.
    2 4
  • Rapandula in capul tau, e o masina f buna care a mers o gramada de km fara probleme, dar na, e o ,,rapandula" doar ptr ca nu are motor de 2.0 :)
    3 2
  • Radu Necula
    După 17 ani fără să vadă service și 240000 km. Cu un consum de 4.3 și un motor 1.6 90 cv cu o caroserie Sedan super spațioasă . Și cu o rulotă trasă 11 ani și 6 luni prin toată Europa. Tu o consideri Rapandulă se vede cât ști de mașini. Du-te și ia vw golf ruginit din fabrică sau în următorii ani și la un preț mai mare. Mecanic vorbind de motoare și cutii bune.
    Dar și motorul PSA 1.6 foarte fiabil cu schiurile de ulei la zi.
    Mai am o oră și plec la muncă și știu că am în parcare o FORDITĂ fără pretenții care doar vede cheia și la drum.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru